Monday, October 17, 2011

fesyen separa jahiliah



salam dan hepy Monday readers,

Sebenarnya  Idea entry ini dh ade malam td. tapi disebabkan tkde masa nak type . . so, cikhoneybee tangguh kan dlu menaip entry ini. so, kire nye sekarang ade waktu terluang ni . . cikhoneybee nk post entry ini. Legging (?) Mmg tk asing lagi dalam dunia fesyen. Selua yg tak macam seluar . . . mmg ramai girls and women kt lua sana pakai. pelbagai jenis Legging ada di pasaran. Tapi yg tak bule blah yg jarang tu. nampak Warna kulit . . serupa tak payah pakai seluar la kn (?) utk ape nak tutup tapi memang dh terang terang dh terdedah (?)


tadi petang, masa aku pergi ke kedai mamak berhampiran utk membeli makanan . . . . aku berselisih dengan seorang makcik. Umo dalam lingkungan 45++ . . . die pakai tudung, blous dan legging (?) memang tk buleh blah betol. mulot aku mula la cm tkde insurans . . . terus cakap perlahan : " Pergghh (!) Makcik ni tk buleh blah betol . . pakai legging . . tk sedar diri ke hape " . dh elok bertudung tapi bahagian bwh pakai legging. 

sekarang fesyen mmg cmtu kan. sampaikan makcik makcik pun terikut fesyen orang muda. Biase la masa muda muda dulu tkde fesyen cmtu ** eyh, yeke (?) tk bape pasti . . aku kne tnye balik mak aku sat g **
sekarang baru ade, nak jugak la merasa berfesyen pakai legging.


then mase aku balik ke kedai . . ade la akak umo dlm lingkungan 30++ pun sama . . pakai legging. peha tak bape nk slim  . . . jalan dukung anak . .pakai baju lak singkat. nampak la ketulan ketulan tk sepatot nya. Si mamat mamat bangla yg duk lepak kt kedai runcit sebelah dapat free show la petang tadi menjamu mata.

aku tidak la baik sgt pun. turut berfesyen jgk . . . tp utk pkai legging ni, aku dr mula mmg tk berkenan. baik aku terus pkai seluar pendek jew if nk pakai legging. sme jew kot. wtpew nk tutup2 benda yg dh terang terang terdedah. betol tk (?) aku cakap ni pun utk girls yg bertudung. atas dh elok cantik bertutup.. tp kt bawah terdedah . . still tk guna. kalo utk girls yg tak bertudung tu, aku taknak komen.. sbb mmg die tk bertutup. pikir pikirkan la . . .


katakan TIDAK kepada fesyen seperti ini. menghalal kan yang haram.. hukumnya TETAP HARAM
p/s : cikhoneybee mtk maaf if ade yang terasa. cikhoneybee sekadar memberi pendapat. segala yg baik dtgnya dr Allah dan segala kekurangan itu dtg dari diri sy sendiri .

13 comments:

RAINS INDRANI FIRDAUS said...

memang rmai gurl yg suke pkai legging skng ni..serius aku sbg lelaki sejujur2nya amat mnyampah klu tngok pmpuan pkai legging....nmpak cm bajet nak seksi la 2...pstu knon nak cover2...yg xtahan 2 ade jnis yg xsdar diri..

nurpiska said...

sy pon xske pkai legging:)

bloghok said...

aku pun macam nurpiska....kahkahkahkah

shiema sufian said...

tak suke org yg pakai legging tp pakai tudung. ape kehal.

^^eKaTiKaH^^ said...

perempuan zaman sekarang pakai baju mcm tak pakai baju..lepas tu pakai tudung...huuh, takde makne pakai tudung mcm tu --'

Cik Kasih said...

wink3..stuju2! pereka pkaian mcm tu mmg bodoh..n pemakai nye pon lbih kurang la...xtau ape tjuan dieorg pkai mcm tu..

eyryn said...

nie namenye seksa diri sendiri..
bukan senang nak pakai..haha..
sempit cenggini !

aRa ❤ aFiq™ said...

ara ske kai legging lau dok umah jew.. huhu

Ezad Skytech said...

mmg tak berkenan kalau tgk yang pakai legging ni kat public...heee~

CTK said...

xske gk pkai leging...cm ketat gilew je..cmne dorg pkai ek..hOhO..

CikHoneyBee said...

@RAINS INDRANI FIRDAUSbtol tu.. huhu. sume dh jd hamba fesyen

@nurpiska cikhoneybee pun tk suke pkai

@bloghok haha.. lawaknye. awk mmg tkske pkai sbb awk lelaki :)

@shiema sufian cikhoneybee nk tmbh hehe.. ape kejadahnye tu?

@^^eKaTiKaH^^ mereka suke pkai yg transparent.. bertutup tp nmpk jua bentuknya

@Cik Kasihyup..pereka fesyen tu duk wt propoganda.. Fesyen Trendy muslimah. tp lau ketat2, legging sgala, mulimah ape tu.. dorg yg myampaikan ajaran sesat

@eyryn hehe.. btol tu. hnye pwg yg ade brand jew pkai kn. :D

@aRa ❤ aFiq™ lau kt umh tu tkpew la siket. bule la diterima. tp lau di public tu.. mmg tk senonoh

@Ezad Skytech hehehe.. btol tu :) 100% sokong

@CTK haha.. nta la.cikhoneybee pun tataw.

NasZ said...

baguslah entry ni. terlalu banyak yang pakai legging ni. kena kasi pedas skit, baru rasa kot dorang.

cinnamon.com said...

betul2 mcm sarung nagka kat kebun pak dollah pulak..