Sunday, February 26, 2012

THE OH!SEM TAGLINE CONTEST KEDAI KIZ


Mowning blogwalkers !! Hehe. . terOver pulak pagi ini. Bukan apa, cikhoneybee happy sgt sbb dpt online setelah 2 hari bermuram durja kerana wi-fi rosak. Naseb baik dh ok dah . . so dpt la join contest ohsem ini !!




Thx to Kedai Kiz sbb invite. kalo tidak, pasti cikhoneybee terlepas nk join. Terima kaseh Penganjur.





Teddy Bear comel ini !!!

*SYARAT-SYARAT PENYERTAAN*
Penyertaan terbahagi kepada dua, iaitu Blogger & Facebook. Terpulang kepada anda samaada nak join dari facebook ataupun blog.

DUE DATE : 01 MAC 2012 
Penyertaan melalui blog
1. Follow belog Kedai Kiz
2. Like Facebook Kedai Kiz *link ada kat sidebar*
3. Buat satu entri di blog anda tentang contest ni
4. Dalam entri tersebut, sertakan tagline yang anda cipta untuk Kedai Kiz
5. Komen entri contest ni beserta nama & url entri.

Syarat-syarat Tagline
a. Mestilah sesuai dengan blog kiz
( eg : Cantik dan bergaya, Senang Hati )
b. Mestilah tidak melebihi 60 patah perkataan
c. Mestilah Berbahasa Melayu
d. Tagline mesti original idea
tagline : setiap ciptaan-Nya adalah Cantik. semua wanita berhak untuk bergaya cantik tidak kira umur dan rupa paras.  selagi ia tidak melanggar hukum syariat menutup aurat ( for muslim). Kerana Dirimu begitu Berharga

Tuesday, February 21, 2012

i.y.o.u first giveaway




TARIKH TUTUP
22 FEBRUARI 2012 ; 12.00AM
Cikhoneybee tag: Pembaca dan follower blog ini

THE AWESOME GA BY SWEETYBEAUTY SHOPPE



syarat2 penyertaan:

1) FOLLOW BLOG INI (http://diagonallife.blogspot.com) *wajib*

2) LIKE KEDAI COMEL INI SWEETYBEAUTY SHOPPE *wajib*

3) BUAT ENTRY RINGKAS DENGAN TAJUK
"THE AWESOME GA BY SWEETYBEAUTY SHOPPE"

4) COPY GAMBAR DI ATAS DAN LINK-KAN PADA ENTRY INI

5) TAG DUA ORANG ATAU LEBIH RAKAN ANDA

6) HANTAR ENTRY ANDA DI RUANGAN COMMENT PADA ENTRY INI YE

7) GA AKAN TAMAT PADA 19/3/2012

8) PARA PEMENANG AKAN DIPILIH MELALUI UNDI MANUAL

Cikhoneybee tag : Si cantik dan si manis

Sunday, February 19, 2012

Hot Blogs Contest by Manja



Okay ni Syarat-Syarat dia tau . 
- Wajib Follow Manja tau . Follow (incase takdpt  :  Tekan join this site :)  ( tak yah risau , manja akan follow korang balik :D )
- Click Semua Icon cute ni tau      (MESTI)
- Buat entry tentang Hot Blogs Contest by Manja sertakan banner berlink & syarat .
- Tag 3 buddies \\PASTIKAN MEREKA TAU//
- Letak link entry korang kat comment box manja (incase tak dpt : letak je kat tagboard) 
cikhoneybee tag :  this lovely, this pretty, this awesome

MY FIRST AWESOME GIVEAWAY BY FAREZ SHAH.



Syarat untuk Join:

- Mempunyai alamat di Malaysia.
- Buat 1 entri bertajuk "AWESOME GIVEAWAY by Farez Shah", copy banner giveaway kat atas dan linkkan ke entri ni.
-follow blog farez shah dan like fanpage di sini!
- Letak link sponsor dalam entri:
- sila like dan follow sponsor.WAJIB!
- Tag 3 orang and makesure dorang tau
- Dah siap? Tinggalkan link entri anda di bahagian komen entri ini. Kat tempat lain tidak diterima.
-give away ini akan terbatal jika kurang daripada 20 orang

hadiah2 nyer ialah:

 -1x pemenang untuk shawl n inner dari butik fiQ'Ra
-1x pemenang for earphone daripada FYA PELANGI VII
-1x pemenang for t-shirt from amirnawawi
-1x pemenang untuk free header dari farez shah (boleh demand)
-1x pemenang untuk kaspersky anti-virus for 1 pc dari kedai kaspersky online
-1x shawl from Bila Jejari Bercherita
tag : comel ini, comel itu, comel sana

1ST GIVEAWAY FROM CIK TEMPE PUNYE BLOG



Nk Join, click here first :)



Biasanya, cikhoneybee gunakan nose mask macam ini untuk buang blackheads. Huhu. . . Mencik dengan blackhead ni. tapi byle pakai mask ni.. then cabut . . . memang puas hati sangat tgk blackheads tu kelua . . dan melekat kt nose mask ini. Huhu . . so, cikhoneybee nak jugak try Charoals mask itu. hehehe

cikhoneybee tag:

semua yang bace entry ini
semua follower cikhoneybee



LUCKY DRAW by NHA and FAQIHAH HUSNI


Nak Join, clik sini

datangnya berlari lari, 
cikhoneybee dtg nak perkenalkan diri. 

 berlari lari datang bawa 1 entry
untuk cikhoneybee melayakkan diri menyertai lucky draw ini

Banyaknya hadiah sedang menanti
Semoga salah satunya menjadi milik cikhonyebee


bye bye, nanti kite jumpa lagi.
 
p/s : kahkahkah . .. macam hape tah pantun tkcukup idea. Pergi Sini utk dapatkan idea.


Wednesday, February 15, 2012

15 February Diraikan


l Siapa Cakap Rakyat Malaysia Ini BUSUK ? l

island supreme . .  Yummy !

ok, happy Lunch Hour semua !! Cikhoneybee baru jew lepas lunch. Hari ini disebabkan date yang special, 15 february . . so, cikhoneybee mahu meraikan nya dengan makan Pizza Hut ! Yummy . .
Huhu.. happy sgt !! sepertinya hari ini adalah permulaan tahun baru lagi bagi cikhoneybee dengan Gemuk. Pastinya ia akan berlainan dengan tahun tahun lepas.  okey, nak update cepat cepat ni. Nak masuk kerja balik. Tata

P/s : Tetibe terasa pizza hari ini sedap sangat. Feeling habis la menikmatinya. Muahaha :)

Jom Klik Sini 
  l BerFaceBook Setiap hari l Limited ThumbDrive l Hadiah Yang Awesome l 



Tuesday, February 14, 2012

Whoa.. Congrat kepada Semua Pemenang Awards !!




Senarai Pemenang Social Media Week (MSMW) 2012

Best Auto Blog : http://paultan.org/
best business blog : http://www.shahabudeenjalil.com
Best Celebrity blog : http://honeykoyuki.blogspot.com
Best CSR : http://www.kucing.my
Best Educational Blog : http://www.iluvislam.com
Best Entertainment Blog : http://www.ohbulan.com/
Best F&B Blog : http://www.koleksi1001resepi.com
Best Gossip Blog : http://www.rotikaya.com/
Best Health & Well Being Blog : http://ninieahmad.com
Best Innovative Blog : http://founder.limkokwing.net/blog/
Best Lofestyle Blog Of The Year : http://www.eqbalzack.com
Best Music Blog : http://www.yunainspired.com/about.aspx
Best of the best blog of the year : http://denaihati.com
Best Photography blog : http://danielzaidi.com/
Best Political Blog : http://www.chedet.cc/
Best Shopping Blog : http://www.kznabihah.com
Best Social Media Award -Public Agency of the year : http://etpblog.pemandu.gov.my/
Best Social Media business of The year : http://myorange.my
Best Social Media Campaign of the year-Malaysia : http://www.myselangorstory.com
Best Social Campaign of the year - International : http://octtwtfest.wordpress.com
Best Social Media Icon of the year - International : http://www.apesal.com
Best Social Media Icon of the year - Malaysia : http://twitter.com/aznilnawawihm
Best Sports Blog : http://world-superbikes.blogspot.com/
Best travel blog : http://www.placesandfoods.com
Best Video Blog : http://inianwarhadi.com/
Most Funniest Blog : http://fukkenlol.blogspot.com
Most Vocal Blog : http://www.hazrey.com
Social Media Champion of the Year : http://www.octove.com
Upcoming Blogger of the year : http://ariffshah.com
Worst Blog of the year : http://www.bicaramakdara.com
Tahniah kepada Semua Pemenang . Tahniah Kepada Fatin Liyana dan Mak Dara. Menang Awards tu . . 

sumber : social Media Awards

Jom Klik Sini 
  l BerFaceBook Setiap hari l Limited ThumbDrive l Hadiah Yang Awesome l

IntaNBerliaN's First Giveaway


Nak join, click banner ya

4) Letak link sponsor dalam entry

"Contest:TEKA-LAH by lyana kamal"


Nak join, click banner ya

JAWAPAN : KuRa KuRA

Haha . .  betul ke salah ? Ok, Thank to Penganjur contest sebab invite cikhoneybee join. 

P/S : Cikhoneybee baru  terasa nak makan aiskrem Mc Flurry. tetibe tgk banner tu . . jadi kecur air liur. Kena cr McD terdekat ni :)

CIkhoneybee tagg :
Eiqa
Anis


l BerFaceBook Setiap hari l Limited ThumbDrive l Hadiah Yang Awesome l

Entry Edisi Khas Bulan Cinta : Satay Kajang + Laksa



Entry ini Jua di publishkan sempena Edisi Bulan Cinta. hehe . . .  Cikhoneybee sebenarnya Rindu sangat nak makan satay kajang bersama sama gemok. Memang lah kat mana mana pun ade satay kajang, But ade 1 place tu different sangat taste nya. Sangat Sedap !! itupun Gemok yang bawak makan kt sana.


walaupun cikhoneybee tak pernah nak sambut Anniversary dengan gemok, cikhoneybee selalu sambut monthsary. hehe . . setiap 15 haribulan . . malam itu akan kami free kan untuk keluar pergi kajang . . makan satay. itu WAJIB ! tapi kadang kadang tue, bukan monthsary pun . . kami pergi jugak makan satay kat kajang tu . . ahaha. Gemok suka sangat makan satay.  

oleh kerana kolej tempat cikhoneybee belajar kt Negeri sembilan . . kalau kajang tue, memang selalu ulang alik jew. takde jauh mana pun. haha . . memang tak jauh pun, sebab bukan cikhoneybee yg drive. Muahaha

kat sana jugak ade jual laksa. cikhoneybee pulak memang suka makan laksa . . . memang kena la pergi tempat itu. Semua makanan yang kami suka, ade jual kat situ dan rasanya TIP TOP ! 


baru jew tadi dapat message dari  gemok . . Die Cakap " Teringat makan satay bersama " alahai sedih pula di hati. Memang kami dh lama tak pergi makan satay kat kajang.

last kiteorang makan satay . . . hurm  . . byle eh? cikhoneybee pun tak ingat lah. Ada la suatu malam tu, gemok datang jenguk cikhoneybee kt kolej . . drive dari KL ke Mantin untuk bawak cikhoneybee pergi kajang makan satay. Memang berulang alik jew la gemok. 
KL-->Mantin --->Kajang --->Mantin ---> KL
So, cikhoneybee rindu saat saat itu. Mungkin saat itu payah nk putar balik. Hope kami dapat makan satay kajang bersama lagi. Harap harap masa terhenti seketika untuk memberi peluang cikhoneybee makan satay bersamanya. 

P/S : Kecur air liur bile teringat satay kajang dan laksa

BerFaceBook Setiap hari l Limited ThumbDrive l Hadiah Yang Awesome l

Monday, February 13, 2012

Macam Macam karenah Customers nie kn



Bekerja berhadapan Pelanggan setiap hari adalah sangat mencabar. Tidak semua orang mampu melakukan kerja ini. Melayan karenah , mendengar aduan serta makian dari pelanggan memerlukan kesabaran yang tinggi di samping ketebalan telinga dan keteguhan emosi. 

Bagi cikhoneybee, semua itu dah lali dengan cikhoneybee. kalau dulu sering sahaja terguris dengan kata kata mereka. Di atas kebodohan dan kesilapan pelanggan sendiri, kita disuruh bertanggung jawab. What The Fishcat ! 

Tapi Hari demi hari, ia seakan menjadi asam garam perencah kehidupan cikhoneybee. sehinggakan kadang kadang itu kalau off-day work, cikhoneybee seakan merindui gelagat gelagat pelanggan yang membawa seribu juta rasa. 

Kalau datang pelanggan yang Funny, memang cikhoneybee ketawa berdekah dekah la depan nya. Lantak la. . . siapa suruh kau datang buat lawak depan aku yg tahu tahu jew sedang stress dari lepas kena maki dengan pelanggan. 

kalau datang pula pelanggan yang cikhoneybee buleh panggil die bebal, memang menguji kesabaran. Dah la bebal, orang kasi tunjuk ajar. . . dia cakap tahu tahu . . then, bile tidak buleh, die duk marah marah. Lain kali, masa kita ajar cara menggunakannya, bagi fokos 100% ! faham ?? 


 # haha, dah macam cikgu pulak #
Lagi lagi pula datang pelanggan yang degil. Dah tahu bill dah overdue, bila line kena bar . . baru la nk terkedek kedek buat payment . Ada sekali kes pelanggan India datang nak bayar bill astro, aku tidak tahu pun Line astro die dah kena cut sebab 3 bulan tak bayar. then, a few days later dia datang marah marah kenapa astro die tidak dapat buka. .  then bila die call service centre . . pihak service centre cakap diorang tidak menerima apa apa pembayaran. India itu mengamuk la . . cakap adik aku tidak bayar bill astro dan songlap duit die. What the fishcat ! sedap sedap jew tuduh . . memang dasar @#$%^

Last last, adeq cikhoneybee call centre dan speak on behalf customer tu. Sudah terang lagi bersuluh la .bayaran Astro die tu dah clear . . Cuma dia perlu call astro Service Centre untuk TURN ON line kembali sebagai persetujuan dia mahu terus menerima perkhidmatan ASTRO. 

# Dey Tambii . . Sini kedai top -up yang boleh buat pembayaran Bill semasa tanpa perlu ke pejabat pos. Bukan Astro service center. Tugas aku terima duit utk buat bayaran on your behalf. Kalau nak aku urus segalanya, kenapa tidak terus terang. Even dah bukan luar bidang kuasa aku, aku still buleh tolong kalau kau mintak tolong elok elok. Tapi kalau aku taknak tolong pon, kau tak buleh buat apa apa. Ini datang bajet kaya . . sombong pulak tu . . kan dah kantoi Bil Astro kena cut sebab tidak bayar 3 bulan .  #
Kahkahkah . . Gyle bebal
Hari ini, Ada la seorang budak remaja lelaki datang nak beli reload maxis RM3. Dia dah siap siap sebut nombor telefon nya . . then terus BLAHHH ! cikhoneybee pun panggil die . . 

" kau nak top up RM3 kew? " 
" haah la kak"
" Kau tak bayar lagi, cane akak nak masukkan top-up? main bLah camtu jeww.. "
" eh . . eh . . kak, sorry. Terlupa pulak nak bayar "
" Hahaha . . Akak pun terlupa pulak nak masuk kan top - up kau ni"

( # dalam hati aku cakap : ko ingat ini kedai bapak kau kew. tak nak bayar pulak. Aku sekeh kang # )

Hari hari camtu la keadaan melayan karenah customer ini. Macam macam perangai. Buleh sakit jiwa melayan.  Apa apa pun, cikhoneybee happy dalam kerjaya ini. kalau Bisness sendiri . . . suka hati la nak kerja berapa hari pun dalam seminggu. NO RULES. Income UNLIMITED! working hours UNLIMITED ! Shopping pun UNLIMITED la ! hahaha . . .

p/s : tidak pernah ada rasa ingin kerja makan gaji dengan syarikat lain sejak dari kecil. Jiwa bisness tetap kental. Memberi lebih baik daripada menerima. Memberi pekerjaan kepada orang lain itu lebih mulia. Setiap doa doa pekerja dan family mereka la faktor utama bisness itu berjaya. # ayah cakap #

l KORANG SUKA KERETA APA? l SIAPA NAK HADIAH FERE? l JOM PERGI MELANCONG l ADA ORANG NAK BAGI iPHONE 4S FREE !! l

February Is My Love Month



i guess ini entry kedua cikhoneybee type utk tahun 2012. Yang selebihnye Entry Giveaway dan contest sahaja berlambakan . HarHar . . cikhoneybee terlalu sibuk dengan kerja + layan korean Drama. 

Sedar tidak sedar, kita semua hampir sudah di pertengahan bulan februari. Bulan Februari adalah Bulan CInta untuk cikhoneybee . Kenapa Bulan cinta pulak ?

Valentine ? ?  ? Oh NO !!!

Tidak yea pembaca pembaca sekalian. Tidak sama sekali (!!) setiap tahun, Bulan Februari banyak memberikan kenangan kenangan manis dalam hidup cikhoneybee


kalau nk diingatkan satu satu itu memang banyak . . so cikhoneybee nk cerita apew yang cikhoneybee ingat lah eh ? Hehehe . . 


# bulan lain pun ade jugak kenangan, tapi bulan februari byk special #


Bulan Februari Adalah bulan cikhoneybee balik kepangkuan family. Bulan Februari adalah Bulan Cinta untuk cikhoneybee. Selalunya Memang setiap tahun, cuti semester jatuh pada bulan februari. Selepas Short-semester. kalo tak silap, cuti semester bulan februari la yang paling lama dalam cuti cuti  semester bulan lain. Kenapa ? Tanya la pada pihak Kolej cikhoneybee. hehe

then, Bulan februari jugak merupakan  bermulanya detik detik percintaan Antara cikhoneybee dengan My Gemok Buntal. Ehem Ehem  . . . Dah 4 Tahun  KOWT hubungan kami. Haha tadi cikhoneybee baru jew pergi countdown dekat Daisypath. Dahsyat betul tetibe lupa dah bersama berapa lama. Haha . . Sowie Yayunk ! ƪ(✖╭╮✖)Ʃ 

penyakit pelupa tetibe menyerang  !! ƪ(✖╭╮✖")Ʃ #

Dalam bulan februari jugak, Masa 1st cikhoneybee dan My Gemok Buntal tonton wayang  " Dunia Baru the Movie" . Masa tu Kami maseh lagi berkawan . . Belum lagi Declare Pown.  (^_^) Theme " Dunia Baru itu mempunyai banyak maksud tersirat bermulanya perhubungan ini. Bermulanya Kehidupan baru cikhoneybee ( single to couple) then, mase tu pulak dalam gelaran student College selepas tamatnya SPM.

# for your information, cikhoneybee masuk College awal . . 2minggu lepas SPM, i guess lepas christmast  terus masuk College . . EEP ( early entrance ) Memang tak sempat pun nk release tension SPM, terus masuk college . . . Ayah cakap, otak mase fresh ini lah pergi belajar. kalo dah seronok seronok, mood belajar dh hilang.

Even though, cikhoneybee memang selalu tengah bercuti di bulan Februari tidak bermakna cikhoneybee sempat nak sambut Valentine day tu . . takpernah pun sambut sekali pown. Sumpah ! haha . . takde hati dan excited pun nk sambut. Walhal . . Cikhoneybee buat bodoh jew. Cikhoneybee takdapat nk cari reason ape yang special utk 14 FEbruari itu. 

anyone buleh bgtahu reason yg korang rasakan ape yang specialnye valentine's day tu??

Lain la 15 Februari . . . Ia special sangat. Tarikh cikhoneybee memulakan hidup baru bersama My Gemok Buntal. Hahaha . .  Tapi takde pernah pun nk candle candle light dinner. Sambut ? Takde Pernah Sambut Kot. haha. . . kenapa ? cikhoneybee dengan die sibuk kerja part time mase tu. Kan cuti semester, masing masing earn duit poket. Kiteowg just wish wish jew . .  That all~ 

so, cikhoneybee taksambut Valentine . . tapi sambut Anniversary day sahaja. Haha. Peace ! Omakhai .. Dah 3 bulan tak kuar dating. Apew nak buat, kenalah sabar. susah susah dahulu, bersenang senang kemudian. 


P/s : Bile tengok balik schedule kerja cikhoneybee dan My Gemok Buntal . . . bawak harapan ke tahun tahun depan lagi la nak candle candle light dinner. pehtu Macam la Ayah cikhoneybee nk bg permission keluar malam malam. Dalam mimpi jew la. kahkahkah. 


Siapa mahu iPhone 4s Free ?? l Jom Pergi Bercuti Bersama Yang Tersayang l Let's grab the reward when you updating your status  l Fuyooo . .  unbelievable Wolkswagen offer l