Thursday, March 29, 2012

Millions around the world will come together for something HUGE. Don't miss out, head to Sunway Pyramid this Saturday!


Millions around the world will come together for something HUGE. Don't miss out, head to Sunway Pyramid this Saturday!: WWF-Malaysia and Sunway Shopping Malls would like to invite everyone to participate in the Earth Hour 2012 event at the main entrance of Sunway Pyramid on Saturday 31st March 2012 from 8:30pm to 9:30pm. See you there!
p/s: jom kite pergi Sunway Pyramid :)

Saturday, March 24, 2012

MH's Online Shop Giveaway


 
  1. Wajib tekan     button ni
  2. Follow blog miraa untuk mengetahui perkembangan GA ini
  3. Wajib like dan share gambar ini & ini 
  4. Buat satu entri yg bertajuk MH's Online Shop Giveaway bersama dengan GIF banner di atas yg di pautkan terus ke entri ini 
  5. Tinggalkan link penyertaan anda di ruangan komen entri ini

Friday, March 23, 2012

Mari berwuduk Sambil Berdoa


Selamat Pagi Semua !! Disini Cikhoneybee nak share kan sesuatu yang  bermanfaat lagi kebaikan kepada anda semua. Sekarang Pun dah Nak dekat  masuk Waktu subuh ini. So, Sedang sedang anda semua bangun menunaikan solat subuh ini, Marilah kita mengamalkan berwuduk sambil berdoa. Semoga Kita sentiasa dalam bimbinganNya. Insya ALLah !

Biassiswa Belajar


 

Ketika ambil Wuduk, Niatkanlah dalam hati

1. Ketika berkumur, berniatlah kamu dengan,
" Ya Allah, Ampunilah dosa mulut dan lidahku ini ".

2. ketika membasuh muka, berniatlah kamu dengan,
" Ya Allah, putihkan lah mukaku di Akhirat kelak, Janganlah Kau Hitamkan Muka ku ini".

3. ketika membasuh tangan kanan, berniatlah kamu dengan.
" Ya Allah, berikanlah hisab hisab ku di tangan kanan ku ini"

4. ketika membasuh tangan kiri, Berniatlah kamu dengan,
" Ya Allah, Janganlah kau berikan Hisab Hisab ku di tangan kiri ku ini"

5. ketika membasuh kepala, berniatlah kamu dengan,
" Ya Allah, Lindungilah daku dari terik matahari di padang Masyar dengan Arasy Mu "

6. ketika membasuh telinga, berniatlah kamu dengan,
"Ya Allah, ampunilah dosa telinga ku ini"

7. ketika membasuh kaki kanan, berniatlah kamu dengan,
" Ya Allah, permudahkanlah aku melintasi titian Siratul Mustaqqim "

8. Ketika membasuh Kaki Kiri, Berniatlah kamu dengan,
" Ya Allah, bawakanlah daku pergi ke masjid masjid, surau surau dan bukan tempat tempat maksiat "

Tak Baik menipu, Dosa Taw ! Allah marah.

p/s: Semoga Segala dosa dosa kita diampuni oleh Allah. Semoga kita dapat menaikan Saham untuk bekalan akhirat.

sentiasa lah berbuat baik dengan sesama Manusia. Jangan Jadi macam Dia ni. Suka Buat Jahat kat Orang lain. Allah marah Taw ! semoga dia cepat cepat bertaubat.




Wednesday, March 14, 2012

Cikhoneybee Menang Di Giveaway Mereka !!


Start dari awal tahun 2012 ini, Cikhoneybee Ligat bebenor la Join Giveaway, Contest dan segmen. Kalo Di tengok kn balik entries lama, Entries join Giveaway, Contest dan segmen jew berderet deret. Kehkehkeh

Dalam Menjoinkan diri Dalam Giveaway, Contest dan segmen tersebut, ade la bertuahnya Nama / nombor cikhoneybee naik. (Bukan No. Ekor oke ! ) ALhamdulillah. Rezeki dari Allah. 

Pergi Selaju Suara . . kau Boleh?

 
141. http://storycikhoneybee.blogspot.com/2012/01/giveaway-by-onie.html 




 cikhoneybee menang Top Up Rm10 . . tp pihak sponser tak send lagi top up nye




 

 (2 Orang Pemenang x  1  Topup RM10)
-http://storycikhoneybee.blogspot.com/2012/02/pupel-liyana-mega-giveaway.html
-http://yuyunsibuncit.blogspot.com/2012/02/contest-pupel-liyana-mega-giveaway.html
Cikhoneybee Menang top up RM10 - Pihak sponsor dah send Top-up nya. Tengkiu Fyza !







SPONSOR BY: BUTIK FIQRA
1x Inner Bawal ( 1 pemenang )
 http://storycikhoneybee.blogspot.com/2012/02/mega-giveaway-by-ina-bella-dan-aisyah.html



cikhoneybee Menang Inner Bawal - Pihak sponser belum send lagi hadiahnya. Baru jew Nama Pemenang diumumkan.

Apa apa pun, cikhoneybee ucapkan ribuan terima kaseh kepada mereka yg anjurkan Giveaway, Contest dan segmen ini. kepada rakan rakan blogger yang sering dijadikan mangsa TAG, Cikhoneybee minta maaf eh? Hanya mengikut syarat syarat penyertaan. hehehe. Nanti cikhoneybee lanje Aiskrem conneto sorang sorang kay? tunggu dapat BE dari Nuffnang . aisemen, dah lama tak dapat BE dari Nuffnang. Nuffnang dah kacang lupakan kulit kew? kehkehekh 
 




“ARWENDANISH 1ST GIVEAWAY”



SYARAT-SYARAT PENYERTAAN
  1. Mesti ade blog sendiri (blog khas tuk contest/GA/biz xboleh) dan juga akaun facebook. 
  2. Korang kene jadi follower: -
         - Arwendanish blogspot (blog tuan tanah)
         - My Luvly Kids&Baby Collection blogspot
         - Ten Little Fingers (TLF) blogspot

     3. Like / add facebook

        - Pesona Puteri Collections
        - Miemiey Collections Owner
        - Bundle Addict
        - Syafa Shamioon
        - Qaseh Zueieda

   4. Buatkan satu entri bertajuk “ARWENDANISH 1ST GIVEAWAY”, letakkan  banner di atas dalam entri dan link kan ke entry ni (copy paste jek n3 ni kt blog anda). Letakkan juga banner tersebut di sidebar blog anda dan link kan ke entry ni.
   5. Terpulang pada anda nak tag atau tidak.
   6. Pas dah buat n3 tersebut komen kt n3 sini besertakan link anda tadi.
   7. Antara 5-10 pemenang akan diumumkan secara random. Ikut sape yg bertuah dpt hadiah2 tu ye.
   8. Hadiah akan bertambah dari pihak sponsor jika mendapat sambutan yang mengalakan
   9. Giveaway ini berlangsung 6/3/12 - 5/4/12 jam 11.59pm
10. Pemenang akan diumumkan pada 6/4/12 sempena besday aku ahaks.
11. Anda diminta ikut syarat2 yg diberikan..kalo tidak..penyertaaan anda tidak layak.

  

1st Give Away by Sheda



syarat2 nye adalah:
1. buat 1 entry b'tajuk " 1st Give Away by Sheda".
2. Letak banner di atas dan link kan ke entry ini.
3. Tag 2 rakan dan pastikan die tau.
4. Tinggalkan URL dekat entry ini.
5. Wajib follow blog Miz sheda dan para sponsor.

List of sponsor:
1. cik zombie 2 x bracelet
2. cik Ainna brg watson (updated)
3. yuko ichiro suprise... (updated)

Give Away bermule dr 27 Feb hingga 15 Mac 2012.. 

Cikhoneybee tag : awak, kamu

Tuesday, March 13, 2012

MegaGiveAway By Penmerah.com


banner format21 MegaGiveAway By Penmerah.com

Syarat;
1. Buat entri ‘’MegaGiveAway by Penmerah.com’’
2. Likes Fanpages Penmerah.com
3. Copy Banner dan Link kan ke Entri GA Penmerah.com.
4. Tag 3 orang kawan
5. Dah siap entri, tinggalkan link entri tu kat ruangan komen bawah nanti. Semoga tuah menjadi milik korang ye!
6. Jangan lupa Follow twitter aku untuk tau PENGUMUMAN SEMASA tentang GA ini.
cikhoneybee tag : ini, sana , sini

1st Giveaway by Six e'Craft



Syarat-syarat untuk menyertai
1. Follow blog Six e'Craft
2. Like page Six e'Craft di sidebar
3. Add, follow ataupun like page penaja *jika sudah diupdate
4. Klik sini dan sini, pastikan dengan hati yang ikhlas 
Cara-cara untuk menyertai
1. Buat satu entry bertajuk 1st Giveaway by Six e'Craft
2. Tampal banner yang ada kat atas tu dan linkkan ke blog ini
3. Tag 2 orang rakan blogger anda dan pastikan dia tahu
4. Lepas publish, ambil link entry tu dan letak kat comment box
Note: Tolong hantar link anda sekali sahaja jika tidak penyertaan anda automatik dibatalkan

Tarikh: 2 Mac 2012 - 6 April 2012

Cikhoneybee tag : This lovely, This awesome

First Giveaway by Nurul's Blogshop



cara penyertaan:

(pilihan 1: blog)
wajib
  • buat satu entry mengenai giveaway ini dengan tajuk''First Giveaway by Nurul's Blogshop ''
  • copy dan pastekan banner diatas dan linkkan ke entry ini

digalakkan tapi tidak wajib
  • digalakkan letak Nurul's Blogshop didalam bloglist anda
  • digalakkan letak banner giveaway di sidebar
  • digalakkan tag 2rakan dan pastikan mereka tahu


(pilihan 2:facebook)
cara buat note boleh tengok sini-sini-
wajib
  • buat note dengan copy semua dari entry ini
  • tag nurul's blogshop dan kawan anda seramai yang mungkin pada note tersebut
  • share salah satu items dari nurul's blogshop

hadiah:

utama:
-voucher RM20.00 +1 Item dari Nurul's Blogshop x seorang

sampingan:
-2helai shawl x 2 orang
-topup RM5 x 3 orang 
-voucher RM5.00 x 3orang dari Nurul's Blogshop 

top refferal:
-voucher RM20.00 dari Nurul's Blogshop x seorang

semua penyertaan:
-Voucher RM2.00 dari Nurul's Blogshop

pemilihan pemenang bagi :
-hadiah utama oleh Nurul's Blogshop
-sampingan oleh random.org
-maaf hadiah tak seberapa sebab Nurul's Blogshop baru buka):
- tapi insyaallah jika penyertaan menggalakkan hadiah akan ditambah(:

setiap penyertaan mendapat voucher RM 2.00 dari Nurul's Blogshop (:
jika penyertaan kurang dari 20 orang dengan serta mertanya terbatal giveaway ini.

tips :anda mungkin berpeluang besar dalam memenangi hadiah utama jika melakukan perkara2 yang digalakkan(:
anda juga mungkin menjadi pemenang utama jika melakukan kedua-dua pilihan(:

tarikh tutup:22/04/2012

tag : kamu dan dia

Random Giveaway by Nabilah Said



1) Buat entry bertajuk Random Giveaway by Nabilah Said.
2) Linkkan gambar di atas/ entry korang kepada entry aku yang ni.
3) Follow dan Like Fanpage aku
4) Tinggalkan link anda SEKALI sahaja di bahagian komen pada entry aku yang ni.
5) Letakkan senarai sponsor di bawah dalam entry anda (wajib LIKE pihak sponsor dibawah) :
e) Alisa
Senarai Hadiah :1) Kasut Eksklusif dari Agape Boutique (kasut lelaki/perempuan : boleh pilih sendiri) (TOP REFERAL) - satu pemenang
2) Cenderamata dari Jepun dari Mid Vill - 2 pemenang
3) Brooch Eksklusif dari Efa Shawls - 3 ~ 5 pemenang
4) Satin Shawls Eksklusif dari Nabilah Said - 2 pemenang
5) Baju Berkolar dari Nabilah Said (men's wear) - satu pemenang
6) 3 Header & 2 Blogskin dari Alisa - 5 pemenang
7) Doodle Eksklusif dari Wan Hazel - 1~ 2 pemenang
8) Topup dari Nanakimie - satu pemenang

Monday, March 12, 2012

"munirah che ahmad - first giveaway"



PEMENANG DAN HADIAH

FIRST - perfume
SECOND - wallet atau purse
THIRD - topup RM 10 (maxis, celcom, digi, etc)

*pemenang akan dipilih menggunakan random.org*


TARIKH TUTUP
29 mac 2012 before 12 tengah malam
tarikh tutup akan diubah bila-bila masa :)

" PRINCESS FYZA GIVEAWAY "



Syarat-Syarat Menyertai PRINCESS FYZA GA ialah:

1. Buat satu entri di blog anda mengenai  Giveaway ini dengan tajuk " PRINCESS FYZA GIVEAWAY ", pastikan ada banner " PRINCESS FYZA GIVEAWAY  " didalam entri tersebut dan dilinkkan ke entri ini.
2. Pastikan anda merupakan follower  FYZA LIFE  & Like PRINCESS FYZA Page.
3. Wajib Like, Follow dan letakkan senarai penaja berikut di dalam entri GA anda..
4. Letakkan url entri anda di ruangan komen entri  PRINCESS FYZA GIVEAWAY !! 
5. penerima giveaway yg menyertai giveaway yg tidak mengikuti syarat no 3 tidak layak menerima hadiah dr penaja :)
 > klu anda rajin boleh letak banner blog fyza kt sidebar blog kowg :) tiada paksaan <
SENARAI PENAJA :

 FYZA LIFE ( 4 x top up rm5 setiap seorg)
AFIQAH , PAGE (2 x top up RM 10 setiap seorg)
AUTOPUPBIZ , PAGE (1x top up rm15 & akn dftarkn org tu sbg dealer di atopupbiz reload scara p'cuma )
 AIN (5x bloglist di sidebar & 2x  header transparent setiap seorg)
CIK HARTY (2x  baju dr sarawak)
MIMI  (2 x top up RM10 setiap seorang)
AZZA LIFESTORY (1x vector & 1x special doodle setiap seorg)
SHIDA , PAGE  (1x edit blog simple / 1x vector simple setiap seorg)
QIRAH ISA (2x pasang brooch felt setiap seorg)
AZNIE ( 1x header, banner,full edit blog )
AINUN (1x topup rm5, 1x header simple 2. )
AIN NAJIHA , LIKE THIS PICT ( 2x top up rm10 setiap seorg )
NIR EZZATI (2x top up rm5 setiap seorg )

Cabutan Bertuah  RANDOM.ORG   akan digunakan untuk mencari pemenang Semoga berjaya :)

CikAbbit's SuperDuper GA





" Terima Kasih sebab anjurkan Giveaway ini. Semoga Cik Abit sentiasa dimurahkan rezeki dan success dalam kehidupan "

"Tri Fa Wardrobe 1st Anniversary Giveaway!"



[Tarikh Tutup: 14/April/2012 tepat jam 12 tengah malam]

2- 'Like' facebook page dan 'follow' blog sponsors dibawah: (wajib)
  • Tri Fa Wardrobe: page [klik], blog [klik]
  • Shamila Shop's Catalyst: page [klik], blog [klik]
  • Pencinta Hijab: page [klik], blog [klik]
  • Lovebag Lovebag: page [klik], blog[klik]
  • Asmyra Hafizz: page [klik], blog [klik]
  • Kitty Sykes Closet: page [klik]
  • Indah Catalyst: page [klik] dan [klik], blog [klik]
  • Linehandbag Collection: page [klik], blog [klik]
  • Aina Fesyen Collection: page [klik] dan [klik], blog [klik]
  • Azza Utsukushii: page [klik], blog [klik]
  • Hijabersfashion Couture: page [klik], blog [klik]
  • Ctredzuan: page [klik]
  • Efa Shawls: page [klik], blog [klik]

"Giveaway refer from Owner Page "

So kepada sesiapa nak join, just click the banner ok. then mark me as your refferal ^^