Sunday, September 25, 2011

Impak Open House





Mowning all readers,

bulan syawal bakal berakhir tk lama lagi. hanya beberapa hari jew lagi bakal melabuhkan tirai nya. so, rasa rasa nye bule tak cikhoneybee menarik nafas lega? menarik nafas lega sebab raya nk HABIS (?) Weird bukan (?) No (!) No (!) No (!) . . Anda suda SALAH faham. Hehe . . ( Macam tahu jew ape yg Korng paham kn . . hekhek )

ok, let's me explain. kenapa aku nak tarik nafas lega sebab bulan syawal hanye suda tinggal di penghujung bulan. Raya (?) Sape taksuka raya (?) Semua orang Suka. Tambah tambah pulak kanak- kanak. Mmg SYOK.ORG la kan. Mmg Aktiviti Opss Duet Raya bakal di Gerak Gempur. hahaha. .  Mane yang dewasa itu pun turut bersemangat duk Susun Duet Raya dalam Sampul Raya. ok, sume ini tk menjadi isu.

yang menjadi ISU nye adelah aktiviti "Open House " (!) mmg aku tahu, Open house atau Rumah terbuka mmg dh menjadi tradisi adat orang Malaysia. bukan Raya Melayu jew wt Open house, Raya Cina, Raya India pun tidak melepaskan peluang nk wt Open House ini. ( Entry ini nk Highlight kan pada Raya Melayu )




Sumpah(!) aku dh trauma nk pegi Open House. SEBAB (?) sebab aku TAK LARAT nk ulang alik pergi tandas akibat sakit perut, keracunan makanan dan sewaktu dengannya. kes sakit perut cirit birit ini bukan sehari dua baru baik . ni dh Seminggu pun aku maseh terasa impak nye. hari hari mkn ape pun, tk bule . . sume keluar balik. Nak wt kerja pun Susah dan tidak selesa. mane tak nye, asyik berulang kali ke tandas. Sampai kn aku terasa tknk kelua kelua dr tandas. Mmg azab betol (!)

dlm sebulan ni, bukan sekali dua aku kena cmni. dh tiga kali kot (!) Mmg aku nk ucap terima kaseh banyak banyak la kt diorang yg wt Open House tu. Nak bagi orang makan, masak la betol betol dan ikhlas. Ni masak cincai, kebersihan tak jaga. aku bukan nk komplem mengarut. mmg la mknn free, lagi maw bunyikk (!) tapi aku rela tak dpt mknn free tu dari tkde tanggung azab kua masuk tandas (!)

lepas jew, sakit perut dari balik kenduri kawen cousin aku . . aku dan adeq aku saling mengingati . . mmg takut nk sumbat pape mknn yg bukan Parent aku masak. tapi nk wt cne, jiran dan kawan mak aku wt open house . . ajak makan makan . . mmg trpakse mkn la. walaupun diri tak sanggup. Mak aku ckp, makan jew sikit buat syarat. TAPI . . . . padah nye 1 Minggu aku tahan azab nye. Hari pertama dan kedua, mkn ape jew. . semua muntah balik. sampai naik lembik badan aku. terasa nk demam pun ade. Check in tandas tu jgn ckp la  . . . Mmg kua masuk tandas jew (!) ini semua kerana OPEN HOUSE (!)

p/s : Hati mesti Ikhlas. . .  Masak biar guna tangan, bukan guna KAKI (!) 

3 comments:

aRa ❤ aFiq™ said...

huhu.. ara thun ni xdak open house pown.. mama mls na p mane2.. ta best raya thun ni..

CTK said...

uhuhuhu...siannyerrr..ct pon xpegi da mne2 open house..jaga umah..hehehe


http://khayalan27.blogspot.com/

CikHoneyBee said...

Ara : hehe. . . sama la.mmg tk best. kerja masuk kua tandas jew =.="

CTK: tula.. nk wt cne.. nseb badan. ok la jge rumah.. kalo tk pasti akn jd cm sy :(