Wednesday, September 28, 2011

gaduh . . . off henfon?




kalo kite tak mahu menerima panggilan dari orang yg kite sedang marahkan. ape yg perlu kite buat?

hehehe . . sesapa bule jawab tk soalan aku itu? bukan ape. aku duk tengok adek aku ini bergado dgn boipren die. adek aku cakap cakap cakap then letak (!) then boipren die pasti la call blik kn ( aku tak tahu dlm masalah mereka, sape yg bersalah. aku hanya wt observation dr jauh . .  huhuhu ) call punye call . . dh call yg ke 5, still adek aku tkmaw accept call. jenuh la henfon tu berbunyi . . smpai naik serak serak dh. yewla, smpai ke call yg ke-10 pun die maseh tknk angkat call. penghujungnya . .  aku pulak yg panas telinga. sekali dua dgr lagu tu, ok jgk la kan. tp kalo dh 10 kali dgr lagu yg sama, aku pun naik fed up (!)


aku cakap kt adek aku, sape yg memekak call byk kali dan asal tknk accept call? die ckp boipren die. .  die mls nk accept call. cakap pun menyakitkan hati (!) aku ckp la, kalo tknk accept call dan tknk die call . . off jew henfon. tkde bising bising dan die tkkn dpt call dh.



bagi aku, orang yg tknk accept call dan membiarkan henfon die tu memekak smpai serak dh bunyi lagu tu . . baik off kn jew henfon tu. terusan on henfon dan membiarkan henfon tu brbunyi tk semena mena membuatkan anda memberi "message" yg anda ingin dihubungi oleh si dia.

dah, jangan ganggu aku (!)  . . tuuuttt  (off henfon )
kalo die call blik, then dapati anda off henfon. secara direct, die akan phm yg anda tidak mahu di ganggu dan dihubungi. die akan stop call. dat it's. pastu off la lama mane yg anda rase nk off. . . dan byle suda cool down, on la blik. mase anda off henfon tu, pastila die akan antr bertimbun timbun sms. byle on henfon, automatik die tahu henfon anda sudah on byle die dpt alert sms delivery. die pasti terus call. cakap cakap cakap, settle settle settle, berbaik . . . . itula rutin nye.

p/s:menyelesaikan masalah ketika kite dalam keadaan tenang bule membantu kite membuat sesuatu keputusan dengan bijak.

5 comments:

Cik tikah said...

cik tikah kadang2 mcm nie gak. hahaha....

Nurul Liyana said...

silent mood. the best way.. hahaha

CikHoneyBee said...

hehe.. taw tkpew.. tenang sikit.tkde gngguan

CTK said...

alamak terkono den..100% betul ape yang ct lakukan..hahahahaha

CikHoneyBee said...

hehe.. eya kew? secret cik ct dh trbongkar :D