Saturday, August 20, 2011

kebenaran itu sangat menyakitkan

salam and morning all,

hari ini kerja mmg stress. ala, hari hari pun stress. hujan? bkn td jew hujan. hari lepas lepas pun hujan. kenapa hari nie hujan nak dijadikan isu pulak? mungkin sebab aku dan diri ku tidak bersama semasa bekerja. ala, short-word nye " tidak ade konsentrasi" byle mangun dari tido cmpai la sekarang ini. i dont know what happen to myself. i dont know why i'm feel like wanna to angry, sad, crying at the same time.

semalam, aku baru jew dapat tahu something yang aku perlu tahu dari awal. dan aku baru tahu hari ini (!) aku terkedu, terkejut smpaikan tkde kata kata keluar dr mulut aku. Sumpah ! aku tak percaya ape yg aku dengar. dan aku tak nmpk dari air muka die, die menipu atau joke. aku terasa macam. . . Arghh !! please tell me that only a dumb joke. A dumb joke only to make me jealous and angry.  please . . . .

aku tahu semua owg ade kisah silam. bukan aku tk bule terima. tapi hal itu sangat besar. dan aku sangat memikirkan kesan kepada benda silam. aku seakan terasa aku tidak ade hak lansg utk involve. i dont know what to do. . . . aku bukan perempuan KEJAM. if aku tahu benda nie dari awal, aku tak kan membiarkan diri aku involve. tapi sekarang dh terlambat. ape yg perlu aku buat sekarang? aku tak bule blah camtu.

aku memang terasa bersalah sangat. silam tetap silam. if tkde silam, tkde la sekarang. takde la future kn? wahai hati, kenapa bercelaru sangat? wahai hati, kenapa tidak bule selfish? kenapa nk pikirkan owg lain?
sebab aku bkn cmtu. aku ade perasaan. aku tidak suka wanita, kaum aku sendiri dipermainkan, diperbodohkan. and no Justice for her. Ya Allah, ape yg perlu aku buat utk selesaikan masalah ini. . . . aku tak dpt pkir lansg :(

2 comments:

myu said...

Bawa bersabar. Banyakkan berdoa kat Allah. setiap masalah pasti ada jalan penyelesaian.

CikHoneyBee said...

insya allah kak. hara sume ade hikmah disebalik nye