Thursday, December 1, 2011

20 Nov 2011 - Jakarta ke Puncak

Salam readers,

Firstly, cikhoneybee nk ucapkan Hello December. Okey Tak mahu cerita mengarut. Jom kite sambung cerita ya.
Lepas jew Bangun ciap ciap semua, kami turun ke lobi untuk bersarapan. Perghhh (!!) Memang awal sangat sangat aku dan my sis bangun. Sampaikan sarapan pun belum siap dihidangkan. Sempat aku bersiar siar di sekitar kawasan hotel. Masa utk Snap Snap picha lorh.

Kat depan Hotel

Antara Makcik Makcik yg turut bangun awl. 
mereka pun GILA KAMERA. kehkeh

Ngee ~ makcik td tolang snap kan.
Tolong Menolong Amalan Mulia =>

Persidangan Makcik makcik utk Lancarkan protest akibat Sarapan lambat siap
*Oke joke SAHAJA*

Persidangan Pakcik Pakcik. Haha

Lepas jew kiteorang sarapan, cepat cepat naik bas. Ready untuk gerak menuju Puncak ( Kalo kat Malaysia, Cam Cameron Highlands )  Dalam perjalanan, kami melawat Taman Safari Indonesia. Taman Safari Indonesia merupakan sebuah taman safari yang luas dengan hidupan liar bebas berkeliaran.


Ini yang dimaksudkan Hidupan  Liar yang berkeliaran. Memang berkeliaran la. Just stay still dalam kereta. Jangan pulak duk mengatal nak keluar dari kereta. Memang Nak bunuh diri la. bayangkan la, segala Harimau, singa, Cheetah, gajah berkeliaran. Kalo korang keluar, tak kan la diaorang nak tengok dan cakap hello pulak kan. haha. Zebra ni akan mendekati kereta kereta sebab mahukan makanan. Kat sini buleh memberi makanan kepada haiwan haiwan dengan syarat jangan keluar dari kenderaan. Masuk ke Taman Safari ini memang pengalaman yang exciting sangat. Macam kite masuk ke dalam dunia haiwan. 

Spesis burung ape tah adeq beradik aku duk tunjukkan. Burung tu tidak tergoda pun dengan godaan mereka. sapa suro tak bwk makanan. mmg die tkmaw layan la kn. kehkehkeh

Pelancong pun buleh bergambar dengan haiwan. Ade sedikat bayaran dikenakan. HuHu. aku tabek spring la kat budak perempuan ini. berani betol bergambar dengan harimau nie. ade yg duduk kat tepi pun naik seram bulu roma dengar dengusan harimau ni. Tapi byle aku tengok lama lama picha ni, budak perempuan tu cm senyum dalam kecuaakan jew. Hahaha. Mungkin di mata aku jew kot. Apa pula pendapat korang (?)


My Little brother amek picha dengan Orang Utan. kehkeh. Dengan Orang Utan ayah aku benarkan die bergambar. Orang utan ni pemalu betol. Berkali kali die lari menyorok dibalik pokok. huhu.. 



Pastu kami naik Kabel Car.Saje nak tengok pemandangan dari atas. sebab tempat ni terlalu luas. Aku naik kabel Car bertiga bersama adeq beradik aku. Ayah dan Mama AKu (?)

Ini adalah sebahagian dari pemandangan dari atas. memang sebijik cam Genting Highland. Siap Ade tempat Mandi untuk kanak kanak.

Ehem ehem. . . mama dan ayah aku naik kabel car berdua jew. Pasti la nak berdating berdua di atas. HuHu. Awal awal masa bg tiket utk naik kabel car, ayah aku suro kami bertiga naik sekali. Mama dengan ayah nk berdua AJEW. Kalo dah ayah nye romantik cam tu, pasti la anak anak nye semua  romantik. Ayah borek, Anak Rintik. . . betol tk (?) siapa setuju (?) hahaha

Tu diaa. . . aku memberanikan diri untuk memegang Gajah ini. Gajah ni dari jaoh duk usha usha aku. byle aku datang dekat, memalu pulak. Kahkah . . Aku pulak terover tak Malu. =>

 Kami bergambar dengan unta. unta ini berperanan untuk membawa pelancong pusing sekitar. Of couse la dikenakan bayaran. Ayah aku cakap, kesian unta tu kena bawak orang. dahla berat, termengah mengah unta tu. Huhu. . . Ayah aku memang sangat penyayang dan sensitif dengan perasaan. Itu la pasal aku ni sensitif. sikit sikit cepat terasa. Huhu. . . tetibe nk promote diri pulak. kehkehkeh

Dalam pukul 5.30 camtu, bas datang ambil kami untuk balik ke hotel dan dinner. sempat pulak bas stop di suatu tempat. cam kedai kedai kecil jual barang cenderamata dan makanan ringan. Ramai betul manusia. Penjual penjual semua nya ramah mesra. Siap kami banyak diskaun kat kami. hehe.

Sampai jew, terus dinner dan check in hotel. Badan aku pewnat sangat. Mana tak penat nya, terover sakan bergambar sana sini. Percutian kali ini aku dapat konklusi bahawa 1 family aku nie rupanya GILA KAMERA (!!) Dari ayah ke mama dan adik beradik aku. kehkehkeh. 





3 comments:

aRa ❤ aFiq™ said...

weee.. sonok nye dia dpt jumpa gajah.. :D

CikHoneyBee said...

Gajah yg pemalu :) hehe

izzah chot said...

hhuuiisshhh.. best ye.! dapat pegang harimau lagi tu... :D harimau tu tak gigit orang ke.?