Saturday, December 17, 2011

Cerita tentang Nenek Ku

Salam mowning all readers,

Maaf lama cikhoneybee tak update entry. Line Internet slow tetibe. Cikhoneybee sempat check Comment sesiapa yg join GA dan Blogwalking beberapa Blog. Sedey nye . . . tkpew, hari ini internet cam laju jew, so, cepat cepat cikhoneybee Update List Nama Perserta yang join GA cikhoneybee. Jom cekidot list Peserta GA ---> HERE

Ini hasil Carian di google. Bkn Nenek sy

Dah Hampir 2 Minggu Nenek cikhoneybee tinggal bersama cikhoneybee dan family. Nenek cikhoneybee baru jew sembuh sepenuhnya dari insiden patah tulang ketika jatuh di bilik air. So far, cikhoneybee observe nenek dah mampu berjalan dengan baik walaupun perlahan lahan. ALhamdulillah.

Nenek cikhoneybee ni Manje sangat. sedang cikhoneybee bersiap siap nk pergi kerja, nenek selalu minta tolong letakkan ubat / minyak kt badan nya. hehe. Mahu bermanja manja dengan Cucunya. Nenek cikhoneybee ni tak suka makan nasi. Kaloo mama cikhoneybee masak, die tak mahu makan, kaloo makan pun hanya jamah sikit jew. Cikhoneybee suka wt taktik paksa nenek cikhoneybee makan. cikhoneybee akan hidangkan nasi dan lauk kat depan die. then ajak nenek makan sekali. Hehe. nenek mane la sanggup tgk cucu nya makan sorang sorang, si nenek pun join makan sekali utk teman cikhoneybee mkn. Haha. Yes ! misi wt nenek makan berjaya. 


Oleh kerana nenek cikhoneybee tak suka makan nasi, Kami sekeluarga pening pikir nak sediakan makanan ape utk nenek. Yewla, takut nenek lapar pulak kn. Sediakan nasi, tamaw makan.Nenek selalu cakap die takde selera nak makan nasi. . so, pelbagai makanan cikhoneybee dan family belikan utk nenek. Pernah Mama masak ayam goreng, tp takdapat nak menggoda nenek utk makan. sekali Ayah cikhoneybee belikan AYAMAS, laju jew nenek cikhoneybee makan. Kehkehkeh

 
Cube teka makanan ape yg nenek cikhoneybee suka makan ? Kalo korang nak tahu, nenek cikhoneybee ini rupanya suka makan makanan western. Haha. Makanan dinner nenek adalah Burger Ayam Ramli. Breakfast pulak, nenek cikhoneybee suka makan french fries. Haha. Moden tak nenek cikhoneyybee? kaloo mama cikhoneybee masak kan cekodok ikan bilis, nenek cikhoneybee tak abeh makan pun. Kalo french fries, licin. 

Lepas jew dapat tahu, nenek suka makanan western ini . .  kiteowg pun tergelak la. Rupanya nenek kiteowg ni dah moden. Nenek mula suka makan Makanan western. eh eh, nenek suda tukar selere makan. Tak kesah la makanan apa pn yg nenek suka, cikhoneybee dan family akan belikan. Asalkan nenek makan, dan perut nenek tak kosong. Nanti kalo sakit, Cikhoneybee dan family jugak yg susah hati

P/s : nanti cikhoneybee nak bawak nenek makan Beef Steak la. kehkeh

3 comments:

Nizam Ijam said...

hehehe best r nenek :D

PeRmAtA bIrU said...

hurm... orang memang macam tua... selera dia akan berubah bila lebih tua.. tapi x apa, asalkan dia sihat n bahagia..kan??? saya rindu nenek saya sangat2...

ummi anum said...

waaa..moden ya nenak cikhoneybee..tak per asalkan dia makan..