Wednesday, June 15, 2011

aktiviti hari ini ;)

oleh kerana aku sudah pun free dari sebarang assignment, so terasa dunia aku ni sangat la bosan. tetibe windu pula pada zaman tyme busy. arghh!! sungguh gedik aku ini... menginginkan Mr.assigmnt pula yek? ya eyala, selama 3tahun kami sering bersama. kerana assigmnt, aku tido lambat, aku dpt pelbagai penyakit yg tidaklah serius condition nya.. dan juag terlebey emotional. sering saja gemok dijadikan tempat lps stress. dan ditambah pula time tu die maw manje2, aku pulok terlampau sibuk... tkde mase nk lyn die. maka, terjadi la pula penyakit virus baru... iaitu pergaduhan perang dingin!

ok, mesti la korg tertanye-tanye.. aktivity apekah yang aku wt hari ini kn? semalam aku jd lecturer sekejap. mengajar junior-junior aku wt assigmnt pertama mereka. tersenyum aku tgk gelagat dan telatah mereka wt assigmnt. teringat aku pada zaman aku dulu. tapi kn, korg ni untung ok, ade jugak akk senior yg baik cm aku... ehem ehem ehem... *poyoss seketika* duk mahu membantu dan turut sama memerah otk utk cr idea assigmnt. time akk dulu, tu diaaa.. wt sorang-sorang. tnpa ade bantuan dr akk senior.

oleh kerena lambat gak la tido, aku pun mangun lewat. kire2 kul 10 cmtu, tp sayangnya, aku tido balik utk second round. dah cuti kn.. byle agy nk menikmati keseronokan mengulit mimpi... ye dak? agk2 suda ckup tido, aku un mangun dan mandi sume.

oleh kerana aku puasa ganti hari ini, aku pun mula merancang utk memasak. haha... byle agy nk memasak2 kt kolej ni. aku start memasak kul 5.30 ptg. bermula membuat bergedil, potong syur,bwg, sgala.... paling stress byle wt bergedil. mmg menguji kesabaran kewanitaan aku. tp syukur, siap la jgk. naseb la aku di bantu oleh sowg junior aku, shasha. die la yg tlg aku kupas kentang, potong syur-syur. dak2 junior lain sibuk membungkang lam bilik. kepenatan dari abeh clz.

sampai la nk dekat magrib, aku tidak siap masak agy. aduyai... bergedil tu lama sgt. byk keje nk buat. goreng kentang, lenyek2 kasi hancur, goreng bwg, gaul2 kn, wt bebola kn ia, celup lam telur, pastu goreng agy. huh! tk ke byk sgt keje...? tp tkpew la kan, utk mengisi masa lapang selapang nye ni. wt la aktivity yg berfaedah.

so, menu yg aku masak hari ini adalah sup cendawan, bergedil, sambal tumis ikan bilis, telur dadar. yeah, tkde la syok sgt kn menu nya. yg biasa-biasa sahaja. then pas jew siap masak, trus aku bedal. lapa kot. dhla puasa.. lambat pulak mkn, mmg mkn tkde bunyi la. hahahaha....

yea, aku decide selama seminggu ni aku nk memasak utk junior aku. yewla, nk kasi good memory kt sume junior-junior aku. nty korg tkdpt dh nk merasa air tgn akk. *ayt sedih pulok* esk, aku rse nk masak spegete pula...hekhek.

2 comments:

myu said...

btol3. Terasa bosan gler tak de benda nak wat. huhu

CikHoneyBee said...

hehe.. mmg dh jd cm mak mak.. masak utk anak-anak =)