Friday, June 22, 2012

kalau bukan Adik rabakkan poket kakaknya.. sape lagi kn?











Hingga kini, Adek bongsu cikhoneybee maseh berada di rumah. Dia tidak balik asrama lagi disebabkan luka Bisul di bawah telinga maseh tidak membaik. Hampir 1 bulan jugak la die bercuti kalau di campurkan dengan cuti persekolahan di akhir bulan Mei Lepas. 

Kemain die . . die lepaskan rindu secukup cukupnya dengan Mama, ayah dan kakak kakaknya. Badan die memula balik rumah, Slim dan tough jew . . Lepas dah sebulan berada di rumah, Kemain naik mendadak badan nya. Itulah dinamakan RUMAHKU SYURGAKU. Berada di samping keluarga tersayang, Hati senang . . badan pun senang naik. Hari hari dapat makan masakan air tangan Mama, Ayah dan kakak kakaknya. Untung laa jadi anak bongsu kan.... Ade adeq lelaki bongsu sorang, memang kaseh sayang hanya tertumpu kepada die seorang jew la.

so, sepanjang die berada di rumah . . Die tuntut segala nya pada cikhoneybee. Nak keluar, nak shopping, Nak main bowling, nak tonton wayang , naik main permainan kat Sunway Lagoon dan macam macam lagi. 





Minggu Pertama keluar pergi Shopping kat Time Square lepas cikhoneybee abes meeting kat Menara BSN. Masa tue, die sempat ajak main roller coaster kt tingkat atas. tapi disebabkan kengkangan masa, disebabkan takut jammed.. kami tak sempat memenuhi permintaan die. 






 Minggu Kedua main bowling dan makan meatball kat IKEA. Ambik 3 game cikhoneybee kasi die main. Main bowling die sampai lenguh tangan tak daya nak baling bola. 



Minggu ketiga pula tengok wayang dan makan MeatBall lagi kat IKEA. 
*jalan cerita yang menarik, dan banyak pengajaran dan keinsafan yang diselitkan oleh Syamsul Yusof. Syabas!


Minggu Keempat pula ( Baru baru nie ) tengok wayang lagi Mael Lambong kat 1U. Dapat Tiket FREE
*serius, Cerita Just biase biase sahaja. Nasiblah dapat tiket free. kalau tak, menyesal tak sudah bazir duit kat cerita Mael Lambong.  



Adeq bongsu Suka Sangat la bergambar. cikhoneybee la jadi tukang petik kamera. Katanya nak masuk kan dalam fesbuk... nak tnjuk kat kawan kawan die. Cikhoneybee dengan adik kedua ikutkan sahaja kemahuan die. hehehe. Sampaikan ade Budak perempuan Budak sekolah dia Duk SHare Picture kat wall. Wahh . . dah macam RETISS nih.  Mungkin Rindukan Clasmate yang telah lama bercuti . *Yeke . . . tah tah Girlfriend die kot. Byle tanye taknak mengaku. Siap cakap tak kenal pun perempuan itu. haha. Jawapan Cover line pulak. Kakaknya yang dah lama makan ' garam ' dulu pun. ade hati nak cover line. Muahaha




So, sepanjang 1 bulan ini tiap tiap minggu keluar .. Naik Rabak la poket cikhoneybee. Sabar jewla. . . Nasib baik adik kecil sorang jew. Takpewla, Kalau bukan adik yang rabakkan poket kakaknya... sape lagi kn? -.-"


So, Kami Hang out dan spend time together sampai lebam. Stok utk Tahan Rindu utk Beberapa bulan. Harap Luka Bisul Kat bawah telinga nya cepat membaik. Nanti banyak pelajaran tertinggal.. OH,, Itu sangat TIDAK Bagus !

P/s : Maseh Trauma dengan Musibah Buruk Semalam :(






3 comments:

dEdEQ dE wIshEs said...

BESTNYE .. GOOD SISTER .. HEHE

Siti K------- said...

comey2 je adik kamu ...hehe..rindu kat kamu :D

*nk try tgk la bohsia tu, tp mesti ade adegan2 panas..huhu

CikHoneyBee said...

@dEdEQ dE wIshEs : hehehe, thank you.

Siti K------- : miss u too dear. dear, cerita bohsia tu tkde adegan panas. cuma bahasa nya ade yg "tak berapa baik". tapi ade pengajaran dan keinsafan diakhir penceritaan