Friday, June 15, 2012

Sepetang Di Kebun Kampung





Hey Hey Silent Readers, Cikhoneybee dah update Entry baru  . . Cepat cepat baca :)







30 Mei Lepas, cikhoneybee dan keluarga balik Beranang. *Dekat jew . . Setengah Jam dah Sampai* Sepupu kami sibuk sibuk update status kat Facebook  mengatakan jenuh mengutip Buah Durian Kat kebun. Kami pun bersemangat balik kampung. Makan durian fresh   . . . Hehehe







Sesampai jew, Kami terus pergi serbu masuk kebun. Huhu .  buleh tahan jugak semak nya. Almaklumlah, kebun tidak berjaga . . sejak Arwah nenek dan atuk dah tiada, kebun itu jarang di jaga. Harapkan kakak Ayah cikhoneybee jew yang sering bersihkan kebun. Kakak ayah cikhoneybee duduk kat Taman Jasmin, Kajang jew. Dekat sangat die ulang alik kn. 







Bila dah masuk kebun, semua duk mencari buah durian. jenuh mencari dalam semak. Kebanyakkan yang dh jatuh kat bawah semua dah buruk. Hampa jew sebab durian takde. Ayah cikhoneybee jumpa sebijik jew. -.-"  kebanyakkan nya lagi belum luruh. Kempunan sungguh nk makan durian fresh dari kebun. 







Dalam nk magrib tu, ayah singgah rumah kawan baik nya di hilir . . . Sempat la cikhoneybee tonton "Seindah Sakura"  . . sambil di hidangkan dengan 2 biji durian. Wahhhh . . . terlepas jugak hajat nak makan durian beranang. Durian itu fresh baru jew jatuh. Gas nya memang "KAW! sedap . . enak . . memang TERBAIK !


Masa nak balik tu, kami terdengar sebijik durian baru jew jatuh. almaklumlah, kebun mereka belakang rumah. kami semua dengar durian jatuh . . huhu, perasaan excited mencari dalam semak sambil bersuluhkan lampu torch light jewk. hehehe . mencabar. dan kami dapat lagi merasa yang lagi fresh dari tadi. kalo dah Rezeki tu tak kemana jua kan . . . hehehe


Lepas abeh makan tu, kami pun beransur pulang. Happy sangat dapat merasa durian beranang even bukan dari kebun sendiri. sob sob sob* terima kaseh kawan ayah tu sebab belanja kami yang hantu durian ini  makan durian fresh dari kebun. 


sebelum balik damansara, kami singgah kat perhentian dengkil untuk makan malam. Ceitt . . memang tak buleh lupa la. Makan laksa kat situ bikin cikhoneybee pening kepala sampai ke pagi esoknya. langsung tak dapat nk tidur. sakit kepala kemain lagi. Orang kedai tu taruh Ajinamoto sekilo agaknya kat dalam laksa tu. tak pasal pasal wt cikhoneybee sengsara 1 malam. . Lain kali, taknak dh makan laksa kat kedai tu . .  hari itu adalah hari pertama dan terakhir. Noktah !



p/s : Masa ondaway pergi beranang tue, lalu mantin . . . terkonang den kenangan blajo kolej kat sano. Huhu.


Terima kaseh sudi baca. Kalau Rajin, Comment sekali :)




2 comments:

♥ sitifarhana ♥ said...

wah2..seronoknyee..

sy dok kmpung jugak..tp tu la, takde sume-sume yang sepatuty kampung ad.hukk..

Izara4eva™ said...

wah bestnye duriannn.. nakkkkk