Friday, November 11, 2011

Masalah Berkawan dengan Jantina berlainan

hepy lunch hour readers,

agak agak korang la kan, kenapa kaum lelaki nak berkawan dengan kaum perempuan dan juga sebaliknye (?) mungkin mereka saling tertarik dan ingin mengenali dengan lebih dekat dan rapat. tapi byle dh kenal rapat . . . ape pula yg terjadi(?) dtg nya cinta. cinta itu mula berputik sedikit demi sedikt tanpa mereka sedari. Am i right (?) Who are agree my point, please hit the button "LIKE"  . ..  where is the button (?) o0hh . . the button is invisible. kehkehkeh.

jarang dan sedikit sahaja reason kenapa kedua jantina ini berkawan hanya untuk kawan. Atleast, mereka akan rasa tertarik satu sama lain, tak pun have something that he/ she want from you (!) Am i right again (?)  . . . No(?) ok, nevermind.people have different views and ideas. Weee ~

 

ok, let me tell you about this. Memang dh Lumrah kehidupan. Pastinye Berlainan jantina akan tertarik diantara satu sama lain dengan sebab sebab yang tersendiri. Macam Magnet . . . byle kite letak kutub yang berlainan, ia pasti akan tertarik dan melekat.  Agree people (?)   Errk.. dh mcm iklan susu baby pulak. Sudu adalah besi. Magnet buleh tarik sudu...  Yay (!!) Tepuk Tangan . . . :)

kalo berkawan itu mesti kena bercinta ke selepas itu (?) tak semestinya kan. bagaimana nk menangani jika menghadapi situasi kawan sendiri meluahkan perasaan cinta terhadap kite(?) apew nak buat  ni (?) Sedangkan kite telah mempunyai kekaseh. byle kite menolak cinta nya dengan baik, ade tiga kemungkinan.
1. Dia akan menerima penolakan dengan baik. dan akan berkawan seperti biasa
2. Dia akan menjauhi diri dari kite atas sebab alasan malu nk berhadapan byle cinta ditolak. dan hari semakin hari hubungan menjadi renggang dan serenggangnya. Dan Akhirnya, mungkin tidak berkawan seperti dahulu.
3. Bg yg Pscyo pula, mereka akan memberontak. Ini bahaya sangat. silap silap diri kite dan kekaseh akan terancam.

 Dah tahu Die ni ade kekaseh, pasang la niat itu untuk berkawan sahaja. Jangan lebih Lebih. Ini kerana  hal hal seperti ini akan menyakiti, meyeksa Jiwa jew. CInta tak berbalas. Mula la pikiran pun tk betul. Mula la buat benda yang tidak elok. sehinggakan ade yang sanggup menyesongkan agama demi mendapatkan sesuatu yang diinginkan seperti jumpa bomoh untuk kasi hubungan kawan dan kekasehnya berputus, Perkahwinan mereka hancur. Tergamak nk buat camtu (?) pabila pikiran sudah dikuasi Syaitan, Mmg segalanya sanggup demi Mendapatkan kepuasan diri.


sebenarnya ini tidak bagus. Macam la Perempuan dan lelaki kt dunia ini dh pupus. cari la yang lain. Kalo dalamnya sayang terhadap dirinya, mengadu la kepada Allah. Minta petunjuk. Jika die bukan jodoh kamu, Kena la redha. Jangan risau. Allah sudah tetapkan jodoh kite. mungkin jodoh kite itu lebih better, superb, awesome dari die. 


pada yang sudah punya kekaseh/ suami / isteri . . tak payah nk cari pasal nak menggatal atau memberi harapan palsu pada kawan yg punya perasaan cinta terhadap kite. DON'T YOU EVER EVER (!!) Sat g kat berita atau surat khabar, mula la kua tajuk " HOT AND SPICY " Muka kena simbah asid la, kena bunuh la dan sebagainya. jangan mendedahkan diri kite terhadap bahaya. Jangan nak cari pasal sangat la.

P/s : berkawan berpada pada. Bercinta pun kena berpada pada. sayangi diri anda dulu, sebelum syg orang lain. takde sape yg akan sayang diri anda jika anda sendiri pun tak syg diri anda.  Am I right (?) ok, now. . . u all buleh hit button "like" kt bwh entry ni. kehkehkeh. . . cikhoneybee dh tak buat invisible dh.

3 comments:

miss atie said...

bese org ckp laki ngan pompuan xleh jd shbt baik o kwn rpt... sbb last2 nnt slh sorg mesti akan falling in love.. hehe.. kalo kwn bese tu xpe kot... yang akn jd mslh bile kwn ni dh jd rpt... hukhuk... kalo 2 2 dah suke sm suke xpe gak, yg lebih sedih kalo kwn yg lg sorg tu dh de pakwe or makwe... terkontang kanting la kawan yg dah falling in love ni td... scr xlnsg, kwn rpt akn jd kwn renggang o musuh... huhuhu... bhs ape atie gune pon atie xpasti... hehehe... sori, terpanjang lak komen kat cni... :) hanye pndgn... :)

CikHoneyBee said...

yeah.. u are right sis. hehe. mmg sllu cmtu. normal problem tp byk effect :)

CTK said...

ct pernah hadapi situasi cmni...

berucap ckit:
ct mtk maaf sbb tolak cinta kamu...kita sama2 terjatuh hati pdhl kita masing2 ader psgn...ct pilih untuk tidak mengacO idOpmu lg,kekasihmu sgt menyayangi mu..sO, ct pn pilih nk stia pd kksih ct..im sOrry..tuju for him...huhuhu..