Friday, November 11, 2011

Hidup Jangan Menyusahkan Orang Demi Kesenangan Sendiri

bertemu kembali ya readers,

Ececeh, banyak bebenor la idea hari ini nk update entry. kehkehkeh. Isu ini dah lama cikhoneybee nk tulis. Tapi atas sebab umur yang sudah meningkat serta kerja berlambak lambak membuatkan aku terlupa sebentar ( berzaman pun ) tentang isu ini. Tahniah untuk tarikah yg sweet hari ini 11.11.11 membuatkan aku teringat kembali isu ini. Yay (!!) Tepuk tangan kawan kawan ~ kehkehekh

Sedang sedang korang drive nk jalan jalan sekitar kedai kedai berdekatan rumah, tetibe jalan jammed. Maksudnya tetibeee* korang stuck bersama kereta  manusia lain. Ape kejadahnya pulak (?) bukan ade traffic light pun kt jalan kedai kedai ini. Memang buat aku hilang mood sangat.


setelah di siasat, rupanya someone buat double parking. Ape tu double parking (?) tu . . tengok picha kt atas. itu la Double parling. MENYUSAHKAN ORANG JEW (!!!) Oleh sebab Kau punya " genius " parking camtu untuk senangkan diri kau, semua orang hadapi kesulitan.Ruang parking punye la banyak, tapi taknak parking betol betol . Nak elak kan dari bayar fees parking. Haish . . tak patot taw. Myusahkan Orang ramai.
1. Kereta yang kena block itu Memang TOTALLY tak buleh keluar. dan TOTALLY akan mengamuk dan naik angin 1 badan.
2. Kereta lain yang nk keluar parking pun hadapi kesulitan. Ruang untuk reverse tak cukup. Menyebabkan aktiviti reverse kereta mengambil masa yang lama dan akhirnya menyebabkan jalan JAMMED (!)
 Perangai Manusia yang suka double parking memang Sellfish selfish (!!) Untuk kesenangan sendiri, kau dh susahkan ramai pihak. Jangan la begitu. tak baik taw. kalo kite pun tak suka orang wat jahat kt kite, Jangan la kite wt jahat kat orang. What Goes Around comes around ya


kalo parking penuh dan memang tak dapat nk elak kn dari double parking, ape kata korang tulis kat kertas cmni pastu letak kt dashboard kereta.
Maaf, Parking penuh tadi. Anything just call me : 0176076457

so, Pape hal buleh la owner kereta terblock itu call handphone number untuk minta alihkan kenderaan. simple kn (?) takde la jadi gaduh . . cermin kereta dipecahkan . . . bumper kemik ke atau sebagainya. Toleransi mmg perlu. tapi kalo dh mmg melampau, silap silap 1 buku lima free free jew tempek kt muka. Dapat 1 bola Golf. hahahaha ~

P/s: kalo kite senangkan orang, orang akan senangkan kite. ingatlah buat baik, pasti akan dibalas baik :)

2 comments:

CTK said...

memang sakit aty lau kena gitu...haishhh..membazirkan mse org je!

Kartini said...

yezzaa pnah tkena mcm ni. sabo je la.