Tuesday, May 29, 2012

kenangan Bunga Sakura.





Jom Join GIveaway Awesome Ini :
BellaJane First Giveaway
Cik Jajika First Giveaway
Nabila Medan : 1st Giveaway
GA AmerCorner Free Domain and Aquapic Lomo.
1st Giveaway By Iena Eliena
Click SINISINI dan SINI




Siapa kenal ini bunga apa? Inilah bunga sakura. Yewlah, Kan tengah Femes sekarang Drama SEINDAH SAKURA kat TV3 yang penuh emosi itu. Oh yeah, mestilah cikhoneybee FOLLOW drama itu. Jangan terkejut, Nenek cikhoneybee pun FOLLOW jugak. Haha. Kemain lagi nenek cikhoneybee marah masa Makcik Makcik kampung duk Wat Kacau Mak Si Syakira tu. 

Sebenarnya entry ini bukan cikhoneybee nk review Drama SEINDAH SAKURA kat TV3 tuuu . . cikhoneybee nk cerita tentang Kenangan Bunga Sakura dalam Hidup Cikhoneybee.


Dulu, Kalau tidak silap . . Masa Tahun cikhoneybee Ambil SPM, Masa tue cikhoneybee tengah Kerja. masak burger rasanya . . . Penuh kuali burger dengan burger burger tue ( kira tengah sibuk gilak la kan ), cikhoneybee dapat SMS dari kawan cikhoneybee.  Dia juga bagi kat kawan kawan dia yang lain. Motip nya, maybe die Bosan. haha . .  Kirenye SMS itu camgini lah yew. cikhoneybee cuba engat engat kan ayat ayat SMS . . . 



........ Ade ayat mukadimah nya tapi cikhoneybee tak igt . . . . 
yang cikhoneybee igt adalah ayat tengah nya . . . Jika Awak sayang saya, Bunga Apakah yang akan awak beri pada saya . . . Bunga Ros, Bunga Sakura, Bunga Tulip, Bunga orkid. . . bla bla  . . .
Saya Akan bagi makna bunga Bunga tersebut lepas awak beri jawapannya.......



Ala dulu kan femes dengan SMS soal dan jawab ini kan. masa tengah masak burger tu . . dahla peluh mengalir.. jangan cakap la... dh cam air pili mengalir . . . cikhoneybee pun berfikir . . Bunga Apa yang nk aku bagi kat die. nih . . 

cikhoneybee pun pikir . . . 


pikir lagi . . . 


sambil ligat tangan memalingkan burger burger tuuu (takut hanguss pulak kang )

pikir lagi  . . .


then, cikhoneybee pun balas lah SMS itu . type dengan pantas gyle lah kan. . . kuali penuh dengan burger pun maseh smpat nk SMS, kalo bos nampak, bernanah la telinga gamaknya....



saya nak bagi awak Bunga Sakura. Sebab Bunga itu takde kat Malaysia. Saya nak bagi awak bunga Rare itu sebab Awak Kan BEST FRIEND saya :)


lepas balas SMS tue, terus sesi pecuttt . . . membungkus burger yang telah siap masak. Amek kaw . .  peluh peluh tu jangan cakap la. memang muka pun berminyak campur peluh . . .  tengah tengah membungkus burger, ade vibrate tanda SMS masuk.


setelah siap jew kerja membungkus burger, cikhoneybee pun open New message. cikhoneybee baca lah SMS makna Bunga Tadi tu. . . 

BUNGA ROS : I care for you
BUNGA SAKURA : i Love you
BUNGA TULIP : i Admire you
BUNGA ORKID : i Like you



GULPPPP !! Tersentap kejap cikhoneybee. Ades . . apesal pulak makna bunga cmtu pulak. Terus cikhoneybee reply, AHAHA . . Camtu lak Makna nya, saje jew nk bagi bunga Rare tu. Tak sangka lak makna nye camtu. - cover malu -


Rase - rasenya dulu dulu korang penah main sms cmtu tak dengan kawan kawan? 


p.s : Yang kasi SMS itu adelah lelaki, mestilah cikhoneybee MALU. tetibe jadi camtu pulak. hadoiiii.... Cikhoneybee cam confess benda bukan bukan, padahal ia hanya kebetulah. It's just a game. Just suka suka.  Nasib baik dia sporting, kalau tak . . Malu betul . . taktahu nk sorok muka kat mana. =.='



7 comments:

SyamimiNazifa said...

amboi , hihi :)

Yumida said...

bez citer ni kan...ehem..request bunga sakura..maksud mendlm tuuuu

aRa ❤ aFiq™ said...

ecece.. hati pun bbunga2 mcm bunga sakura an ? :D

CikHoneyBee said...

sampai sekarang, kalo teringat peristiwa itu, cikhoneybee nk tergelak. cerita seindah sakura itu mengingatkan kembali memori SMS bunga sakura tu :)

IntaNBerliaN said...

wah.. sms bunga sakura yer.. hihii

kenangan semua tu kan :-)

Iena Eliena said...

salam..
jalan2 kt sini & cik iena nk tag
jom join.careeron9 buat segmen khas utk blogger
http://www.ienaeliena.com/2012/05/wwwcareeron9com.html
tarikh tamat:31 mei 2012

^^eKaTiKaH^^ said...

wah wah. hihi :P