Tuesday, May 22, 2012

HELP ME ! HELP ME !






Jom Join GIveaway Awesome Ini :
BellaJane First Giveaway
Cik Jajika First Giveaway
Nabila Medan : 1st Giveaway
GA AmerCorner Free Domain and Aquapic Lomo.
1st Giveaway By Iena Eliena
Click SINISINI dan SINI




Cikhoneybee mengalami satu masalah yang  berat. Dimana cikhoneybee tak tahu nk buat keputusan. Mari cikhoneybee cerita apa masalah cikhoneybee






ceritanya bermula cmni, seperti yang korang tahu cikhoneybee rajin menjadi penaja kepada bloggers yang buat giveaway/ contest etc. Selama jadi sponser, masalah ini tidak pernah berlaku.  Masa memula jadi sponser, cikhoneybee tawarkan hadiah top up. then sekarang, cikhoneybee tawarkan hadiah dvd Korean Drama . So, ini adalah first time ever berlaku pada cikhoneybee. Ada 1 giveaway ini iaitu Giveaway 1st Anniversary Blog Eyryn Bercerita & Jejari Bercherita.. cikhoneybee sebagai sponsor  hadiah dvd korean drama. setelah penganjur umumkan nama pemenang dan cikhoneybee minta dia pm korean drama mana yang menjadi pilihan hati. setelah kesemua pemenang PM, cikhoneybee buat spot -check. cikhoneybee spot-check para pemenang LIKE tak fanpage cikhoneybee. Yewlah, button sekecil itu haruslah di click sebagai mengikut syarat syarat,. Dan cikhoneybee dapati, ade sorang pemenang tidak hit button LIKE. cikhoneybee terkejut lah. cikhoneybee check berulang kali, takut cikhoneybee tersalah pandang. sekali, dua kali, tiga kali, empat kali cikhoneybee check.. Memang id FB die tkde LIKE pun. cikhoneybee dh contact penganjur giveaway. Cikhoneybee minta penganjur tanyakan Takut die guna ID FB lain mase LIKE. masa hari sabtu hari tu, cikhoneybee check la, kalo kalo ade respon dari penganjur. Then penganjur cakap, peserta itu dh LIKE pun. cikhoneybee pun hairan la. hari rabu, hari khamis tu cikhoneybee check tkde pun. byle tengok, Peserta itu baru LIKE. dia LIKE hari sabtu tu jugak. Mungkin lepas baca penganjur punye message, baru die HIT LIKE. cikhoneybee PM peserta itu.. "salam, baru LIKE fanpage saya ke?" then smpai sekarang die tk respon. tp penganjur punye PM die respon. Die cakap die dh LIKE semua penganjur, mungkin masalah teknikal. So, sekarang ini cikhoneybee tak tahu nak buat apa, taktahu nk buat keputusan utk bg hadiah itu atau suroh penganjur cabut nama pemenang terbaru. 






so, cikhoneybee minta dan harap sangat ade yang respon .. bagi pandangan untuk cikhoneybee settle kan masalah ini. Hadiah pemenang lain tertangguh disebabkan Masalah ini. cikhoneybee nk settlekan hal ini dengan Adil dan saksama. cikhoneybee taknak nanti orang lain bercakap cakap tentang masalah ini. Kalo peserta peserta GA itu nk bg pandangan pun cikhoneybee alu-alu kan sebab ini berkaitan HAK mereka. 

P/s: Diluah mati emak, di telan mati bapak... Help me help me. Kecian dekat penganjur, kena layan berpuluh puluh ragam peserta. 



17 comments:

cik kiera said...

ga yg mne satu kak honney ? ermm , tak tahu la nak caadangkan mcm mne , keputusan ikut gerak haty akak ler ye . Kalau kiera puns sakit hati je , yelha sambil lewa je pas tu mcm menipu je lebih . ye tak . ermm . up to akak . ohya , akak kan sponsor GA kiera tu . Kiera ade sediakan List id peserta-2 kiera . Mintak check ye . kalau ade id peserta yang tak like or follow akak . kasitao kiera okeg :) nhe link dea : http://dewqracintakita.blogspot.com/2012/04/senarai-id-follower-id-fb-peserta-ga.html

Cik Bunny said...

kalo peserta tk respon soklan cikhoneybee, better suruh penganjur cabut nama pemenang terbaru.

Sebab syarat2 join mesti ikut sebelum tarikh tutup. lepas ada pemenang tapi pemenang baru skarang tekan like, better cari pemenang baru yg betul2 dah ikut syarat. baru fair.

CikHoneyBee said...

@cik Kiera : ok adeq, thanks. nanti akk check

@CIk Bunny: thanks utk pandangan awk, kite apprieciate sgt :)

Nurul Hayati said...

hurmm betul cakap cik bunny sebab .. syarat2 nya mestilah ditepati sebelum tarikh tutup.. kalau macam tu senanglaa dia... takpaa bagi jaa hadiah tu kat saya.. saya pun join GA tu jugak..hihihihi..

aRa ❤ aFiq™ said...

susah nye situasi ni..ara pun ada sorg pmenang xbg respon lgi.. mintak pdpt pganjur la dear :))

nadia farhana said...

minta pdapat penganjur :)
jangan risau nanti settle lah tu

♥♥cikHannah♥♥ said...

slm singgah. ssh jugak kes mcm nih kn. slalu nya penganjur akan check balik,dan dye akan bgth sblm ga tamat,sape yg dh follow or like,sape yg xfollow n like sponsor misalnya. sy pon tgh wat ga gak skrng nih. btw,alhamdulillah,peserta hannah ok je kot..dan 1 yg br kne ngn hannah smlm..sbb tarikh ga hannah tu tamat awl june nnty,hannah pm la para sponsor nk gtau tarikh tamat nk dkat,so sng la dorang nk prepare kn..btw,ade sorng yg hannah pm tu,xngaku dye jadik penganjur same. heran jugak.. last2 hannah forward balik email dye kat hannah ms nk jadik sponsor..rupa2nya org guna nama dye nk dapatkan like terbanyak..adoyaii.. mcm kes sis nih, sy rs baik kite pilih org yg dh betul2 berusaha utk menang,bukan cuma berharap pd luck jer..selepas cabut nama yg menang tu,check balik sorg2,ade like ke x,ade follow ke tak..itu yg hannah nk buat pasni..insyallah,ini ga pertama hannah buat,hope xjadik la mcm tu.. yg penting,adil. dh mcm rezeki xhalal je kan..

Noor Shahira Md Yusoff said...

saya setuju dengan cik bunny :) dye tak ikut arahan and tak aci lah macam tuh xD hihi

misscadburymilk said...

pndpt ika, mybe sruh pganjur cabut pemenang lain kowt.. sbb dy x mgikut arahan kan..

^o^...Cek pipah L!fe Story said...

semua keputusan ditangan kak Honey,,ikut gerak hati lebih baikkan..!

////----Uzma Izzati----\\\\ said...

Ikut hati kat honey lah . Saya already like page kak honey masa ga belom ditutup :)

Shiema Sufian said...

Do what you think the best! (:

ejulz said...

pengajarannya, pnganjur mesti sntiasa minta pndapat sponser utk tapis calon pemenang samada cukup syarat atau x.. :)

yaya said...

disebabkan dia sombong sangat tak balas apa yang kakak tanya , apa kata akak suruh owner GA tu cabut hadiah tu sekali lagi . dia sombong sangatkan ? padan muka dia :D

♥♥cikHannah♥♥ said...

ahahaha..komen yaya tu best...kne ajar ckit sbb kite dh bg warning xsilap....ekeke

CikHoneyBee said...

yterima kaseh semua yg dh bg pndapat.. Cikhoneybee tggu kputusan pgnjur.. Beliau mahu mndapatkn pndpt patnerbye sbb diorang akn mula busy dengan hal lain. Kami akn discuss utkmgambil jln yg senang, adil dan saksama dlm myelesaikn mslh ini. Terima kaseh semua :-)

sis92 said...

em sory sis mg tak tau apa2 sbb tak penah tlibat dlm apa2 ga..