Saturday, March 3, 2012

# Dream High 2 #


 
Hey Hey semua ! Hari ini cikhoneybee nk selongkar lagi K-Drama yang WAJIB ada dalam list ouls. it's DREAM HIGH 2 !!! Muncul selepas DREAM HIGH mendapat sambutan yang memberangsangkan Tahun Lepas. Tapi totally Different actors dan actress . . Jalan cerita pun lain. tapi tetap berkonsepkan . . . " Orang yang berbakat lambat sikit nak di recognize kan bakatnya ." Sebab ?? Mereka tidak yakin dengan bakat mereka sendiri. 

Dream High Pertama.
( 2PM‘s TaecyeonWooyoungmiss A‘s SuzyT-ara‘s Eunjung, and IU )

 KOnsert mereka  sangat Exciting !

Firstly, cikhoneybee tidak berapa nak layan sangat DREAM HIGH 2 ini. Sebab Impak dari DREAM HIGH yang pertama maseh berkesan dihati. Bile dah tukar pelakon macam dah tidak berapa nak feeling sangat. Terasa asing sangat. But, oleh sebab drama ini pun maseh airing . . . Shut up Flower Band Boy pulak Seminggu sekali jew baru nak keluarkan dua episode. Lambat giler nak tunggu. so, Layan jew la DREAM HIGH 2 ini. Honestly, 1st dan 2nd episode cikhoneybee download dari YouTube sahaja. Saja Lah Nak tengok Best ke tidak. sekarang cikhoneybee dh download smpai episode 10. excited nak tunggu episode 11 next week !

Yeah . . itula orang - orang tua kata . Tak Kenal maka Tak cinta. Amek Kaw ! cikhoneybee terus nak layan Drama ini. cikhoneybee memang suka music dan dancing nie. mata memang tidak berkelip la tengok diorang dancing. Kehkehkeh. Seperti Biasa, Wajib la ade stage performance dalam drama ini.
 Perancangan sekolah diorang  Awesome !!! Banyak rules yang Mengarut. kelakar !
 
Merancang Kehidupan harus bijak

Ini dua Pelajar yang berbakat tapi belum dapat debut. 
# Gurunya tak recognize bakat mereka #


 HershE and Eden 
Artis yang sudah debut, tapi kena masuk school balik #


Sinopsis
“Dream High Season 2″ will follows idol stars heading out to find their hopes and dreams. This Drama will deal with new students instead of the first batch student. Kirin High School of Art has been taken over by Oz Entertainment because of financial bankruptcy. Oz Entertainment then transfers over its own idol stars to Kirin High to avoid a law requiring under age entertainers to study for a set time. Competition then brews between troubled students at Kirin High School of Art and then newly transfered idols from Oz Entertainment. Shin Hye Sung (Kang So Ra) enters Kirin High School of Art with a high written exam score, but poor performance score. She then meets fellow students Jin Yoo Jin (Jin Woon) and JB, who makes her realize how fun music can be. Jin Yoo Jin acted when he was a child. Now, he is a troubled student dreaming of becoming a rock star. He attempts to cure his pain caused by his parent’s divorce through music.


P/s : cikhoneybee rate 7/10 untuk drama ini. Jom Tonton Online at mysoju

 Superwomen Jan di  -Boy Over Flower-



3 comments:

Aizat Shafiq said...

Nice and simple blog... ;)

hatiAMIRA said...

katne nak donlod cite2 korea ni ek ?

Nabilah said...

saya pun minat kdrama...dh dwnload dream high 2 smpi ep 9 ..ep 10 belum lagi..best kn citer ni..huhu^^