Thursday, February 9, 2012

Happy Birthday My Beloved Friend








Tepat pukul 12 Malam 09 February 2012, genaplah umur kawan baik saya ni 22 tahun. 

May this year be your best ever
i hope all your birthday dreams and wishes come true
not just a year older, but a year better
here' s to another year of experience
a simple celebration, a gathering of friends, here is wishing you great happiness, a joy that never ends
a birthday is just the first day of another 365-day your journey around the sun, so enjoy the trip
Happy Birthday, may this day always be special one to remember,
may the best of your past be the worst of your future
hope your birthday blossoms into lots of dreams come true !
i hope that for every candle on your cake you get a wonderful surprise
may today be filled with the sunshine and smiles, laughter and love
thanks for being such an awesome friend
a good person is hard to find, hard to lose, and impossible to forget and that person is you
so Happy Happy Birthday and may happy returns of the day



# Happy happy happy birthday my beloved friend. Love you and our friendship forever # 

maseh segar diingatan masa januari tahun 2006, awak duduk sebelah saya masa time kelas agama. Masa tue tak sangka kite dua sama sama "budak baru" di sekolah yg maseh lagi  asing buat diri kita. Terjalinlah persahabatan kita tanpa syarat . . . persahabatan yg tanpa mengira paras rupa, harta wang ringgit, dan kepandaian. Persahabatan yang terjalin berlandaskan kejujuran dan keikhlasan dari hati kita. 


Awak, awak . . ingat lagi tak? dulu masa time sekolah . . byle awak dan saya rasa "Ngam", kite decide nk duduk sebelah sebelah dalam kelas, setiap hari ade jew kan benda nk dicakapkan. segala masalah, kegembiraan kita kongsi bersama. tak cukup di sekolah, kite sambung SMS byle di rumah. Everyday kan cmtu. saya rasakan 24 jam saya bersama awk . . hehe. Mengalahkan 'pakwe' saya pulak. 


Awak selalu back up dan support ape yg sy buat. Kalo sy minta pendapat, awak selalu berikan pendapat yg paling terbaik. Even baru jew kite berkenalan, awak dh faham saya. Perangai saya, apa yang saya suka.. dan apa yang sy tidak suka dan Awak jugak takde pakse saya buat ape yang saya tak suka. Awak tahu saya ade my own reason kenapa sy tak suka. 


Oleh kerana awak nak paham saya, awak sampai nak cuba segala makanan kegemaran saya. And the returns, saya jugak perlu cuba semua makanan kegemaran awak. Awak tahu saya dulu tak suka makan cheese. Sikit demi sedikit awak cuba ajar sy makan blueberry cheese tart. Akhirnya, sampai hari ini saya mula gilakan 
blueberry cheese tart. Sampaikan setiap kali, saya lalu depan kedai kek . . terus keinginan nak makan 
blueberry cheese tart berkobar kobar dan time itu saya akan teringat kat awak.  hehe


kalo kite nak kelua berlibur, pasti kite akan plan sebulan sebelumnya. then, kite sama sama mula menabung. then akan beli dan pakai baju cantik cantik masa berlibur. Saya ajar awak pakai make - up. Awak ajar sy dress -up. seriusly sy cakap, awak byk mengubah dress - up sy kepada lebih feminin. kalo awak nak tahu, sy dulu tak suka pakai baju kembang kembang bagai, dress cm perempuan. Kalo ikutkan, sy mmg akan dengan jean and t-shirt jew kemana mana pun. hehe


ade 1 hal yg sy nk bg tahu awk. . awk ingt lagi dlu mse sekolah awk ade couple ngn sorang budak lelaki kt sekolah. awak sampai mtk izin sy utk suka budak lelaki itu. atas sebab alasan dulu budak lelaki itu sy pernah praise die. hehe . .awk,  puji tak semestinye cinta lah. suka tak semestinya cinta kan. then, awak couple dgn budak lelaki tue. Awak awak... ade pernah sekali, masa awak away dr kelas . . mgkin pergi tandas kot. budak lelaki tu datang kt tempat kite. . tnyakan awak mane . . then duduk kt sebelah saya . Awak tahu tak betapa kencang nya jantung sy sebab takut awak akan salah faham nanti. Betapa pucatnye muka sy sebab takut hal hal cmtu jd. dahla budak lelaki tu taknk pergi dr tempat kite. . . die nk stay tggu awak sambil tu ajak sy borak dgn die. Risau betul sy mse tu . . sy taknk kehilangan persahabatan dengan misunderstanding tu. tp byle sy ckp kt awk, awak cakap awak tak kesah . . awk tak cemburu pun. Awk percayakan sy . . ! awak thu tak dlm hati sy lega sgt sebab persahabatan kite tk terjejas pun. Sy jew yg terover risau. haha. sy syg awak dan persahabatan kite.


kalo kat sekolah ade apa apa aktiviti petang, awak akan stay kt umah sy. kite sama sama pergi beli air kelapa / tebu kat tepi jalan dan balik naik bus . . . maseh saya ingat lagi macam mana awak comfort sy masa saya tengah down. awak tak jemu bg sy semangat untuk bangun dari dunia kegelapan. sebab awak dan family saya, saya bangun keluar dari dunia kegelapan itu. Saya mula ceria balik. Tapi kan awak, masa tu hati saya belum sembuh. Sy pretend sy ok sebab sy taknk awak sedih tgk sy. Sebenarnya sy tak sekuat mana awak sangkakan. Lepas dr kejadian buruk itu, sy decide sy nk sorok segala kesedihan sy dari owg2 yg sy syg. Sy ttp akan pretend diri sy kuat depan org2 yg sy syg...


Hurm, alangkah bagusnya kalo masa buleh di putar kembali seketika.  saya teringin nak pakai uniform sekolah dengan awak . . duduk sebelah sebelah dalam kelas dan makan sama sama kat kantin.  Saya suka tgk awak salin nota . . kemas jew. tulisan seketul seketul dan boolat boolat. hehe comel jew. awak tahu tak, sy tk suka salin nota dalam kelas. . sebab nanti mesti tulisan sy tak cantik . . cincai buncai jew sy tulis sebab nk kejar nota kt board tkut cikgu padam. itu yg sebab sy sy pinjam nota awk. sy nk salin kat rumah.


hurm . . bnyak lagi kan kenangan kite bersama. since sekarang kite sama sama sibuk bekerjaya, dan awak pun tk lama lagi nk mendirikan rumah tangga bersama lelaki tercinta awak . . . kite jarang sangat jmpe dan contact. Pape pun, sy nk awak tahu, ikhlas dari sudut hati sy . . sy rindukan awak dan saya sayang awak sangat sangat. sy sygkan persahabatan kite. I Do ! Jangan pernah sesekali pikir sy lupakan awak. I'm always here for u . .  oke dear? sy ase nak nangis jew byle bce message awak ckp sy lupakan awk. 


walaupun sy ade kawan baru, tetap tak sama macam awak. walaupun sy ade orang tersayang, awak punye tempat special yg dh sy reserve utk awk utk selamanya kt hati saya. terima kaseh sebab jd kawan yg terbaik utk saya.. Awak sahabat sy Dunia Akhirat. Saya minta maaf kalo saya tak dapat nk jd kawan yg baik utk awk. sy minta maaf sgt sgt. 




Mungkin ini adalah tahun terakhir awak sebagai SIngle. Lepas ini awak akan punya banyak tanggungjawab. So, Enjoy this year puas puas oke . . .  :)
saya happy sangat awak dh jumpa lelaki yg betol betol ikhlas menyayangi diri awak. saya tumpang gembira utk awak. saya doakan awak dan your future husband akan hidup bahagia selamanya


dari hati yang ikhlas  sahabatmu,
Nur Amirah


P/s : sy dah awal awal belikan birthday present utk awk . . . i guess  3bulan dh sy simpan utk bg kt awk. hehe . . . 1st time sy tgk bnde tu, terus hati sy nk awak memiliki hadiah itu. 





1 comment:

aRa ❤ aFiq™ said...

happy bufday to her :)
dia na kawen da eh ? cik honeybee bla ? :D