Tuesday, January 3, 2012

Back to school

 INI ADALAH AUTO POST  :)



Dikesempatan ini, cikhoneybee mahu mengucapkan selamat kembali ke sekolah ya semua pelajar.  Apekah perasan korang byle mahu kembali ke sekolah (?) mesti excited kan (?) Cikhoneybee dulu kalo nak kembali ke sekolah, mmg excited sangat (!!) Baju baru, kasut baru, alat tulis baru, Beg baru . ..  serba serbi baru. 

Pastu excited nk jumpa kawan kawan sekolah. memang adat 1st day sekolah memang bising. murid murid banyak bercerita tentang pengalaman masa cuti sekolah. Pergi bercuti la, tayang beg sekolah masing masing dan macam macam lagi.

tidak kurangnya, cikgu pun taknak kalah. Bilik guru pun suasana meriah. cikgu nak bercerita juga.. ade yang tayang baju baru, kasut, perhiasan dan segala galanya. hehe. . . cikhoneybee suka sangat 1st day sekolah. 

so, untuk adeq adeq, cikhoneybee bagi chance 1 hari di hari pembukaan sekolah untuk bercerita segalanya. cikhoneybee bagi kebenaran. Cool tk (?) tapi ingat, esok nya dan hari hari seterusnya. . . adeq adeq perlu beri  tumpuan 100%  semasa waktu pembelajaran. Jangan nak main main.  waktu bermain hanya pada masa pjk ( Pendidikan Jasmani dan kesihatan ) time tu sport la puas puas. . . main bola ke, main badminton ke.. 

minggu lepas, cikhoneybee dan sekeluarga shopping keperluan sekolah utk my younger brother. tak tahu kenapa cikhoneybee tetibe jeles sangat dengan die. Cikhoneybee rindu nk pergi sekolah cm zaman muda muda dulu. Huhu. . . rindu nye zaman persekolahan. rindu nak pakai baju uniform sekolah, rindu nk kena marah dengan cikgu akibat selalu datang lambat, rindu nk bergossip dengan kawan kawan.  RIndu RIndu . . semua rindu (!!)

SELAMAT KEMBALI KE SEKOLAH ADEQ ADEQ

P/s : cikhoneybee berada di kampung sekarang ini. Nak hantar my younger brother masuk asrama. cikhoneybee akan umum nama pemenang 6 Januari 2012. Insya Allah.

2 comments:

aRa ❤ aFiq™ said...

kalo ara pling xske g skola.. naseb zman skola da berakhir.. :D

iyou said...

weeeeeeeee^^ ayo! kembai ke sekolah! ayo!